Direktlänk till inlägg 19 maj 2009

Falukorvspaj

Av Tant Alexandra - 19 maj 2009 19:38

 

Jag har tänkt ganska länge att jag ska testa ett recept som jag fick av syrran för nästan ett år sedan. Idag blev det av. Falukorvspaj blev det. Bara namnet gör ju att man blir lite skeptisk. Det låter ju som att man har slagit ihop två olika maträtter som inte går ihop. Eller som att man har gått på Fem myror är fler än fyra elefanters teori att allt som är gott funkar ihop.


Sockerkaka är gott, korv är gott, därför är sockerkaka med korv gott.


Det smakade inte speciellt konstigt iaf, utan det var riktigt gott och riktigt matigt. Jag blev mätt och belåten väldigt fort. Enligt receptet skulle man ha gräslök i men jag hoppade det och hällde i lite ärtor istället. Kanonbra. Kommer säkert att laga igen, men den slår ju inte klassikern skink- och broccolipaj. Det är den personliga favoriten.

 
ANNONS
 
Ingen bild

mamma

19 maj 2009 20:28

se till att få några fler recept av din lilla syrra - hon e riktigt duktig när det gäller matlagning tycker jag.

 
Tant Alexandra

Tant Alexandra

19 maj 2009 20:40

Jag fick några stycken för ett tag sen. Nästa grej jag ska testa är en kaka med nötter på som du tydligen blev förälskad i när ni var uppe i Sollefteå senast. Det lät jättegod!

http://tantalexandra.bloggagratis.se

 
Ingen bild

viktoria

19 maj 2009 22:07

Skoj att du tyckte att pajen var god! Förstår va du menar att de inte låter så gott :)
o by the way..tack mamma :D

 
Ingen bild

Dina

20 maj 2009 06:34

Falukorvspaj?!
Det är så jag får graviditetsillamående...:-(

 
Tant Alexandra

Tant Alexandra

20 maj 2009 09:21

Haha, Dina, så kände jag också när Vickan berättade om receptet! Och då var jag ju inte gravid! Nu, när jag är lite extra kräsen med maten så gick det hur bra som helst.

http://tantalexandra.bloggagratis.se

 
Ingen bild

viktoria

20 maj 2009 09:21

haha! vi vet alla att du inte äter korv.. men de gör vi normala ;)

 
Tant Alexandra

Tant Alexandra

20 maj 2009 09:38

Va?! Äter du inte korv?! Vad är det för fel på dig!? Det är ju bland det bästa som finns!

http://tantalexandra.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Dina

20 maj 2009 15:49

Nej, jag har slutat. Tre räcker....;-)

 
Tant Alexandra

Tant Alexandra

20 maj 2009 16:46

nej men Dina... Fyyyy!

http://tantalexandra.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Dina

20 maj 2009 20:16

Ja, se så jag blir när ni börjar prata om äckelkorv! *skratt'

 
Ingen bild

viktoria

20 maj 2009 22:12

hahaha ååååååh

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 20:26

Ja, ni läste rätt! Det här är det sista inlägget som skrivs här på Bloggplatsen. Jag har länge velat flytta bloggen men har backat pga av att jag vill ha hela min blogg samlad på ett och samma ställe. Med många andra bloggportaler så kan man flytta m...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:47

J kom hem lite tidigare från jobbet, han satt redan i bilen medan jag pratade med Vårdguiden. Det var tur för jag hade inte ens hunnit göra klart den jordnötspaj som jag höll på att baka när Malte och Silje råkade i klinsch med varandra. Det blev tur...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:27

Så hände det till slut. Det som jag har jobbat så hårt med att undvika. Silje rev Malte i ansiktet.   Jag har den senaste tiden sprungit efter Malte och plockat bort honom varje gång han har krupit fram mot Silje där hon har legat i sin korg och ...

Av Tant Alexandra - 19 mars 2010 09:43

Äntligen tog jag tag i mig själv och pallrade mig upp runt halv sju för att direkt gå ner till träningslokalerna på torget. Tjoho! Jag har inte tränat något sedan vi blev sjuka i kräksjukan och det var ju några veckor sedan nu så det var på tiden. Sk...

Av Tant Alexandra - 18 mars 2010 18:37


     Ååååh den är drömmen! Jag var nere och handlade lite på Coopen och kunde inte låta bli att titta ner i glassfrysen medan jag stod i den långa kön. Jag kunde heller inte låta bli att köpa en varsin Ben and Jerry's-glass till mig och J, trots ...

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se