Alla inlägg under april 2009

Av Tant Alexandra - 8 april 2009 08:41

Jag väntar fortfarande på min deklarationsblankett. Jag har väntat i evigheter känns det som. Eftersom jag ska betala tillbaka ungefär 25000:- till CSN då de är dumma i huvudet, så är jag aningens intresserad av att få veta hur mycket jag får tillbaka på skatten. Något borde jag få eftersom jag har lån på lägenheten.


Årets deklaration blir lite extra knepig också eftersom jag måste deklarera förra årets försäljning av min förra lägenhet. Usch, dessa blanketter är inte att leka med.

Av Tant Alexandra - 7 april 2009 21:14

Tittade på kvällens debatt med Janne Josefsson. Ämnet var Kalibers rapportering av Sverigedemokraterna. Vad som irriterade mig något oerhört var att de som skulle argumentera mot SDs partisekreterare Någonting Söder var så otroligt svaga att de inte alls var övertygande.


Den här Söder var däremot väldigt skicklig och använde enkel retorik som funkar på den stora, halvkorkade, massan. Han viftade exempelvis bort ett väldigt olämpligt skämt om vad man kallar en somalier med sesamfrön på huvudet. Svaret var en quarterpounder. Han menade då att jo, det är ett olämligt skämt, precis som norgehistorier och blondinskämt, som kan uppfattas som oerhört kränkande. Det låter ju väldigt logiskt för någon som är lätt att påverka, och helt plötsligt låter det som att Sverigedemokraterna inte alls har en främlingsfientlig agenda. Ja, de låter ju nästan lite mänskliga som sympatiserar med blondinerna...


Det som var så läskigt var just att ingen kunde argumentera med dessa människor. De kunde inte vara sakliga, de kunde inte vara slagfärdiga. Till och med Janne Josefsson var tam. Inte undra på att det här väldigt obehagliga partiet växer.

Av Tant Alexandra - 7 april 2009 19:50

Min plan för lovet var att jag skulle hinna med och träffa en massa människor som jag i vanliga fall inte brukar hinna träffa. Jag måste säga att jag i slutet av veckan har lyckats med det. Min vecka är verkligen fullsmockad, med dejter varje dag.


Dagen fylldes som sagt av Katta. Eller ja, mest av hennes tre barn. Det var jättekul att träffas igen, men det var nästan helt omöjligt att ha en normal konversation när alla barn ville vara med hela tiden. Inte en mening kunde avslutas. Vi måste ses när barnen är på förskolan helt enkelt.


Det blev en kortis hos Elin också, sen en tur till Ringen för lite shopping. Nu har det börjat dyka upp längre vårtoppar i butikerna, och det är bra. Såna får det nämligen plats med en lite större mage i, utan att tröjan rullar upp och man måste visa den fula mudden på mammabyxorna.


Imorgon blir det dejt med Stina som fyller år! Dagen ska tillbringas i Forum och aktiviteten är shopping. Perfekt!

Av Tant Alexandra - 7 april 2009 08:16

Det är helt omöjligt att vara på dåligt humör när man får vakna till en helt klarblå himmel utan ett endaste moln, solen skiner, och jag får ligga kvar i sängen medan J måste ta sig till jobbet. Helt omöjligt!


Idag blir det en utflykt till Silverdal och till Katta med alla barn. Det är ett helt år sedan jag var där sist. När vi skrev C-uppsats åkte jag dit varje morgon, jag var där redan klockan nio bright and early. Idag behöver jag inte komma riktigt så tidigt. Planen är att ta en promenad till Ulriksdal och äta lunch. Meningen är att vi ska hinna prata och catch up en del men vi får väl se hur det blir med det då vi kommer ha tre små flickor med oss också.


Efter det blir det dejt med Elin. Det gäller att passa på när man är ledig och solen skiner.

Av Tant Alexandra - 6 april 2009 20:54

Åh vad skönt det känns i kroppen när man känner att man har rört på sig. Jag traskade till Gamla stan, sen gick vi runt där en hel del för att hitta någonstans där vi ville äta. Sen promenerade vi vidare in till city för att hitta påskris. Jag hittade ingenting som dög åt mig. En kort stund efter att jag kom hem gick jag och J ner till Kvantum för att handla dagens middag. Nu är jag sådär härligt seg i benen och det var länge sen jag kände så kan jag säga.


Förutom en jättegod lunch med Elin unnade vi oss också mumsig glass från Ben&Jerry's på Västerlånggatan. Det blev en kula Fossil Fuel och en Phish Food! Yummie! Måste tillbaka till den glassbaren så snart som möjligt. De gjorde tom sina egna våffelstrutar själva.


Middagen blev åt det lite nyttigare hållet. Kycklingsallad enligt önskemål från mig. Gott det också.

Av Tant Alexandra - 6 april 2009 17:30

Elin P delar med sig med ett YouTube-klipp på Facebook, och jag bara måste dela vidare. Det är ett så klockrent klipp. Nya artisten Nordpolen intervjuas i Nyhetsmorgon, men han vill inte svara på några frågor. Till slut tröttnar tom programledarna.


När man läser kommentarerna på YouTube så är det många som hyllar honom och menar att det här är en artist som har integritet eftersom han väljer att inte svara på frågor han inte gillar. Själv tycker jag mest att han utstrålar oprofessionalitet. Tack Elin, du gjorde min dag idag. Och jag har haft en fantastisk dag!


Av Tant Alexandra - 6 april 2009 11:25

Jag är på väg ut i solen. Ska möta upp Elin i Gamla stan där vi ska äta lunch vid vattnet, precis som alla andra stockholmare gör när solen dyker upp. Tänke ta mig en promenad dit. Behöver den fysiska aktiviteten, synd bara för Elin att jag kommer vara svettig och ofräsch när jag kommer fram. Dagens projekt blir att hitta lååångt påskris. Var svårare än jag hade trott. Tjingeling.

Av Tant Alexandra - 6 april 2009 08:34

Jag fastnade för en artikel på Aftonbladet. Vid en första genomläsning tänkte jag att det här bara är påhitt, men när jag tänkte efter började jag ångra mig. Med tanke på vilka fåniga grejer turisterna klagade på i programmet Semestersvenskar på TV4, så kan detta dessvärre vara sant. Vi människor är stundtals alldeles för sorgliga.


Artikeln listar de tio sämsta klagomålen lämnade av semesterresenärer till resebolagen.


1. ”Stranden var för sandig.”

2. ”Sola topless på stranden borde förbjudas. Vår semester blev förstörd eftersom min man tillbringade hela dagarna med att glo på andra kvinnor.”

3. ”Vi köpte Ray Ban-solglasögon för fem euro av en gatuförsäljare, men de visade sig vara oäkta.”

4. ”Ingen hade sagt att det finns fiskar i havet. Barnen blev förbluffade.”

5. ”Min pojkvän och jag bokade ett rum med två sängar men blev placerade i ett rum med dubbelsäng. Vi håller nu er ansvariga för att jag är gravid. Detta hade aldrig hänt om vi fått det rum vi bokat.”

6. ”Jag jämförde storleken på vår enrumslägenhet med våra vänners trerumslägenhet och fann att vår var märkbart mindre.”

7. ”Sanden på broschyrbilderna var inte alls som i verkligheten. I er broschyr är sanden gul, men den var i själva verket vit.”

8. ”Vi var tvungna att köa utomhus utan luftkonditionering.”

9. ”De lokala butiksägarna är lata som håller stängt på eftermiddagen. Jag behöver ofta köpa saker under siestan – den borde förbjudas.”

10. ”Det tog oss nio timmar att flyga hem från Jamaica till England men för amerikanarna tog det bara fyra.”

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards