Alla inlägg under april 2009

Av Tant Alexandra - 11 april 2009 13:33

Gårdagens bjöd på middag med min syrra Pernilla och hennes lilla familj. Lille Adam var på topphumör och sökte kontakt med katten Silje hela kvällen. Hon var dock inte intresserad. Till slut gav han upp och satte sig framför Madagaskar 2 istället. Ni ser hur spännande han tycker att det är.


Natten var jobbig. Jag hade rejält med växtvärk i magen hela natten och hade jättesvårt att sova. Inte nog med det så började jag må illa också vilket slutade med att jag fick gå upp och spy runt midnatt. Väldigt otrevligt med lax och potatis in reverse så att säga.


Nu ska vi alldeles strax ta oss ut till Tyresö där det bjuds på påsklunch. Jag ansvarar för efterrätten så jag har lagat en cheesecake. Inte nog med det, vi åt aldrig av gårdagens efterrätt så jag tar med den också; en äppelkaka med crumble. Det kommer finnas efterrätter så att det räcker kan man säga alltså.

Av Tant Alexandra - 10 april 2009 12:18

Klockan är straxt efter tolv och vi har redan hunnit med en vända till grovtippen i Årsta och ett besök på IKEA. Det var en helt del grejer till bebisen som skulle inhandlas, men också annat som behövdes till vårt hem, med eller utan barn. Till min stora besvikelse var spjälsängen som vi skulle ha slut i lager, däremot skulle de få en ny leverans imorgon. Typiskt! Och aningens konstigt att de skulle få en leverans på påskafton...


Nåväl, annat blev inköpt, såsom en byrå till alla söta barnkläder och filtar, en badbalja, en skötbädd osv osv. Nu funderar jag på om man ska slänga iväg en order på spjälsängen på internet så slipper man åka tillbaka till IKEA. Jag gör allt för att slippa det.

Av Tant Alexandra - 9 april 2009 21:17

Jag har inte sett många Clintanfilmer i mitt liv. Konstigt egentligen med tanke på att jag har sett en hel del film. Ikväll kolläde vi in hans senaste, Gran Torino, där han inte bara spelar huvudrollen utan även regisserar. Jag somnar oftast när jag tittar på film numera, men jag skulle aldrig ha kommit på tanken under de här två timmarna.


Clintan visar till en början upp en man som är väldigt bitter. På allt. Han blir på ett otippat sätt vän med de två koreanska grannungdomarna, och ett drama följer. Jättestark film, och mitt intresse för Clintan är just nu väldigt stort.

Av Tant Alexandra - 9 april 2009 18:09

Efter en jättetrevlig och framförallt jättegod lunch med flickorna på Hermans var det dags för besök hos barnmorskan. Som jag hade trott så tog hon blodprov i fingret för att kolla järn- och sockervärde, jag fick väga mig, ta blodtrycket, kissa på en sticka och mäta magen. Alla mina "resultat" var bra, och jag låg på kurvan. Det är ju jättefånigt, men jag känner mig sådär duktig, som om jag har fått alla rätt på ett prov. Helt plötsligt känner jag mig som en elev som vill imponera på läraren. Asfånigt.


Vi fick lyssna på bebisens hjärta också. Jättetrevligt!

Av Tant Alexandra - 9 april 2009 09:24

Jag satt och tittade på Nyhetsmorgon och kom till delen av programmet där det kommer två prylnördar till studion och presenterar nya gadgets som man kan köpa på sig. Det här hade i vanliga fall intresserat J men eftersom han är på jobbet missade han det här.


Själv satt jag och tittade lite halvintresserat samtidigt som jag surfade, när de börjar presentera en fågelholk med en speciell funktion. Det sitter nämligen en webkamera i taket i holken, som man kan koppla till sin dator eller TV. Askul grej! Inte för att jag själv skulle vilja ha en sån, men det var en roligare pryl än exempelvis mobilkamera som funkar två meter under vattenytan. Mycket roligare! Mycket smartare!

Av Tant Alexandra - 9 april 2009 08:15

på vädret? Vad är det här!? Mulet och lite regn. Astrist. Jag ska ju möta upp Carro och Kajsa på Söder och hade tänkt att promenera dit. Inte kul om det är fuktigt då eftersom vi alla vet vad som händer med mitt hår då. Det krullar sig!! Katastrof.


Det blir en lunch med flickorna iaf, sen blir det ett besök hos barnmorskan med J. Hon kommer väl ta blodtrycket, kanske kolla mina järnvärden och sånt. Sen ska hon från och med det här besöket börja mäta magen med måttband, så får vi veta om den ligger på kurvan. Sen gissar jag också att jag tyvärr kommer att få ställa mig på vågen. Hua. Det slipper jag helst.

Av Tant Alexandra - 8 april 2009 19:01

När jag kom hem från dagens utflykt möttes jag av två överraskningar vid min dörr. På hallgolvet låg, hör och häpna, min deklaration och väntade, och utanför dörren stod ett paket från Delicard. Det var gjutjärnspannan som vi hade beställt som gåva. Trevligt att få paket utan att betala, på en vanlig onsdag för den delen. Det är förresten inte en vanlig onsdag, utan det är Dymmelonsdagen idag. Det har ni väl koll på?

Av Tant Alexandra - 8 april 2009 16:20

Det här med att vara ledig och träffa kompisar utan att ha en massa tider att passa är verkligen trevligt. Idag bar det av till Forum Nacka för en dejt med födelsedagsbarnet Stina och lilla Maja. Eftersom jag är i ett positivt flow just nu så passade jag på att dit, när jag ändå hade lust menar jag.


Väl där blev det oundvikligen en del shopping till lilla bebisen. Jag tror faktiskt att jag nästan är klar på den fronten (jag menar då klädfronten) nu så jag behöver inte köpa mer. I fortsättningen blir det mer att jag kan köpa något som jag tycker är helt oemotståndligt och jag känner att jag inte kan låta bli, men det behövs inte.


Till lunch blev det en fisksoppa på nyöppnade Melanders. Jättegod, med mumsigt bröd till. Jag har fått dille på bröd på senaste tiden. En god macka med gott pålägg och en kopp te är så himla mycket godare än vilket maträtt som helst!


Tillbaka i Hammarbyhöjden köpte jag till slut mitt påskris. Jag tyckte att ett knippe såg så fattigt ut så jag köpte två. Vasen blev dock lite trång för allt ris. Jaja, nu är det så mycket påsk det kommer att bli i den här lägenheten. Till nästa år kanske jag slår till på några dekorationsägg också. Kanske.



Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards