Alla inlägg under april 2009

Av Tant Alexandra - 24 april 2009 15:48

Jag struntade i att gå av i Nacka utan fortsatte till Slussen och gick därifrån istället. Det är så trevligt att gå genom Söder när det är så här fint väder och det bara kryllar av folk (och studenter) precis överallt. Eftersom det är löning för de flesta idag så passar många på att sätta sig på en uteservering efter jobbet.


När jag kom till Skanstull slank jag in på Pressbyrån för att inhandla en glass. Jag är lite nyfiken på årets nyheter. Jag har testat Sandwich Stracciatella och Solero Berry Berry och båda dem blev jag lite besviken på. Idag blev det en Magnum Temptation med vaniljglass med chokladöverdragna mandelbitar och kolasås i, överdragen med mjölkchoklad. Mumma vad gott det var! Kan bli årets glass enligt min mening. För det är blodigt allvar det här med att testa glassar.

Av Tant Alexandra - 24 april 2009 11:26

Tjoho! Solen skiner och det är fredag! kan det bli bättre! Dagen skulle ha innehållit ett gym och en Mia, men eftersom hon är förkyld och jag har dåig karaktär, så skippar jag Friskis. En promenad i solen ska jag dock ta från Nacka trafikplats.


Kvällen bjuder på middag med Damerna. Trevligt!! Sist åt vi grekiskt, det blir intressant att se vad det blir idag.


Nu: sista lektionen för veckan.

Av Tant Alexandra - 23 april 2009 21:12

Vi var som sagt på föräldrautbildningen idag. Temat den här gången var smärtlindring. Vi gick igenom icke-medicinsk och medicinsk där det hela avlsutades i la grande finale: lustgasen! Vilken konstig känsla! Efter att jag hade andats in den i typ 30 sekunder så kände jag hur jag blev yr så som jag har blivit (alltför många gånger) på fyllan. Jag tyckte att det var exakt samma känsla. Tack och lov försvann den yrseln så fort jag andades in frisk luft, riktigt så lätt är det inte med alkohol i kroppen.


Vi pratade om vilka olika metoder som finns för att lindra smärtan, och det var en del där som jag kan räkna bort på en gång. Akupunktur är en sådan. Allt som har med nålar slipper jag gärna om jag kan. Bäckenbottenbedövning struntar jag också helst i då jag så långt det går undviker att få sprutor i underlivet, tack så mycket.


Jag var väldigt negativt inställd till kvaddlar (sterila injektioner) då jag har hört att det är bedövningen från helvetet då det gör så fruktansvärt ont, men det var en av de blivande mammorna som ställde upp och ville prova, så hon fick en spruta i korsryggen och hon sa att hon knappt kände det. De har tydligen slutat att spruta in saltlösningen ytligt, utan de sprutar in det mycket djupare och då gör det mindre ont men ger tydligen samma effekt. Jag slipper gärna kvaddlarna ändå.


Det är lustgasen och EDA:n som är aktuellt i mitt fall. Det är min bedömning idag iaf, när jag sitter i soffan framför TV:n och inte har en bebis som vill trycka sig ut ur mig. Det är alltså möjligt att jag omvärderar en hel del, och jag är helt öppen för det.


Vi fick också gå in i ett förlossningsrum och titta. På Södra BB har de ju all mödravård, förlossningen och BB i samma lokaler, så om jag får föda där så kommer vi att ligga kvar i samma rum som jag har fött i. I förlossningsrummet står därför en dubbelsäng och en liten vagga, vilket gör att rummet ser ganska trevligt ut. Varje rum har en egen toalett och eget badkar, det kommer att uppskattas av mig då det är dags. I rummet stod också en del av de hjälpmedel man kan ta till, t ex ett gåbord som man kan luta sig mot, pilatesboll som man kan sitta på och en gammal hederlig förlossningspall. Coolt att se. Barnmorskan visade också upp några olika ställningar man kan föda i. Det såg nästan lite läskigt ut, blev liksom mycket verkligare då.


Efter att vi blev klara åkte jag och J vidare till Posten och hämtade ut ett paket. Det innehöll spjälsängen som jag hade beställt från IKEA, så nu är vi ett steg närmare att vara bebisklara. Sängen åkte dock raka vägen ner i förrådet då det ändå är lite tid kvar. Sammanfattningsvis kan man väl säga att vår torsdag bjöd på bebistema.



Av Tant Alexandra - 23 april 2009 20:23

När vi var hos Js pappa för ett par veckor sen så tipsade han om en bok han hade läst. Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón. När jag hade läst den sista sidan idag så visste jag inte riktigt vad jag tyckte om den. Jag var sådär jättekluven. Jag vet fortfarande inte om jag tyckte att det var jättebra eller bara helt okej.


Den handlar om pojken Daniel vars pappa är bokhandlare i Barcelona. Daniel får i uppdrag av sin pappa att välja ut en bok och vårda den ömt. Han väljer då Vindens skugga skriven av författaren Julián Carax. Han blir helt hänförd av boken och jätteintresserad av att läsa mer av samma författare. Han inser att det inte blir så lätt då det är någon som försöker utplåna alla spår av Carax genom att bränna hela hans katalog. Det hela utvecklar sig nästan till entyp av kriminalhistoria.


Självklart blir det även en hel del kärlekshistorier och det är nog dessa som får mig att tveka till denhär historien. De är beskrivna så fånigt, så passionerat och dramatiskt. Det kanske bara är så man beskriver kärleksrelationer i Spanien, jag vet inte.


Det var trevlig läsning iaf, och jag kan tänka mig att det skulle bli en rätt bra film. Det blir det säkert till slut.

Av Tant Alexandra - 23 april 2009 12:20

Ja, idag är det dags för den andra träffen på föräldrautbildningen. Om det finns ett förlossningsrum ledigt kommer vi att få testa lustgasen! Skitkul! Jag har hört massor med bra om den, och lite dåligt. Jag hoppas verkligen att jag inte tillhör den kategorin som blir illamående av den. Annars har jag hört att den hjälper riktigt bra, bara av en enda har jag fått höra att den inte gjorde någon som helst skillnad.


Barnmorskan sa också att vi skulle få titta på deras andra leksaker man kan använda om man vill. Är det så man kallar det för att få det att låta mindre läskigt?

Av Tant Alexandra - 22 april 2009 21:14

Jag har funderat på en sak ett tag. Jag saknar nämligen ett ord i det svenska språket. När någon nyser så säger man prosit, men vad säger man när någon rapar? Det har hänt ett flertal gånger nu att jag känner att jag vill säga något när J rapar, att jag liksom har ett ord på tungan men det kommer inte fram något. För vad säger man? Jag har då sagt prosit, eller vad man nu ska säga, men det känns ju jättefel. Jag vill ha ett ord som är mer på pricken. Någon som har ett förslag?

Av Tant Alexandra - 22 april 2009 17:37

Hade fått mail från Lärarnas Riksförbund idag. Det var en inbjudan till alla medlemmar till en kurs, eller snarare ett informationstillfälle, på Skansen om föräldraledighet. Perfekt för mig som snart ska utnyttja en sådan.


Det är för övrigt på dagen exakt tre månader kvar till lilla pyret ska titta fram. Ja, på pappret alltså. Jag borde lägga på två veckor också just to be safe.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards