Alla inlägg under april 2009

Av Tant Alexandra - 5 april 2009 21:17

Ville testa en av årets nyheter från GB - Sandwich Stracciatella. En besvikelse tyvärr då det var alldeles för lite krossad choklad i vaniljglassen. Alltså ingen större skillnad om man jämför med den vanliga sandwichen så man kan lika gärna köpa den. Går vidare på nästa nyhet istället. Nästa gång jag ska köpa en glass blir det en sån där Ben & Jerry's Cookie med glass i. Låter oslagbart!

Av Tant Alexandra - 5 april 2009 19:15

Fick en beställning på middag. Vad som helst, bara den var klar när J kom hem från spinningen. Det blev pasta carbonara (creme fraiche-varianten) med ärtor. Loads of bacon och det blev kanon!

Av Tant Alexandra - 5 april 2009 17:34

När man skummar igenom min blogg så skulle men felaktigt kunna få för sig att jag älskar att laga mat. Så är det ju verkligen inte. Jag tycker oftast att det är ett nödvändigt ont men som blir aningens trevligare när man är två som hjälps åt. Något som jag dock gärna gör själv, och ostört, är att baka. Det blir en del bakande i slutet av den här veckan när vi närmar oss påsk.


Mat tycker jag däremot är ett riktigt nöje när det sänds på TV. Det är därför jag älskar söndagkvällar. J leder ett spinningpass medan jag har en matfest framför Paolo, Per och Leila. Halv sex fram till klockan sju älskar jag TV4+.


Idag lagar Paolo en tiramisu med sin pappa! Kan det bli bättre?

Av Tant Alexandra - 5 april 2009 10:46

En sån är jag! Inte nog med att jag ägnade lördagen åt att städa riktigt ordentligt, och att släpa ner en massa kassar med böcker i källaren, så inledde jag denna dag med att baka Leilas scones. De är så vansinnigt goda. Inte undra på, det är ju 1,5 dl råsocker med i receptet... Den lilla kapseln bredvid är en järntablett. Passar på när jag ändå tar ett glas juice.

Av Tant Alexandra - 4 april 2009 13:53

Den här fågelholken sitter i ett träd utanför vårt hus. Jag blir så glad varje gång jag går förbi den. Inte för att jag på något sätt ens bryr mig om vilka lag som vinner i olika sporter, utan för att den är så fin bara. Visst är den?

Av Tant Alexandra - 4 april 2009 09:51

Jag såg en dokumentär igår på SVT. Dokument utifrån - Ett renrasigt helvete. Jag blev förskräckt och äcklad. Dokumentären handlade om hur man avlar fram hundar för att de ska uppfylla rasstandarden. Att det medför en massa genetiska defekter spelar ingen roll för uppfödarna, eller för Kennelklubben för den delen.


I början av dokumentären var jag nära att byta kanal ett flertal gånger, då det var så obehagligt att se filmklipp på hundar som fick epilesianfall osv, men jag höll mig kvar och tittade vidare. Veterinärer och hundhistoriker berättade hur hundars syfte har förflyttats från att vara ett bruksdjur till att ha blivit utställningsdjur. De avlas med varandra, nära släktingar, för att förstärka attribut på hundarna som vi människor har bestämt ska vara en rasstandard rent utseendemässigt. Att hundarna rent historiskt inte har sett ut på det här sättet spelar ingen roll. Iom att de avlas fram på det här sättet får de också en massa genetiska defekter. Inte så konstigt. Det skulle vi människor också få om vi alla var alltför nära släkt med varandra.


Alla möjliga hundraser var med i programmet. Boxerhundar, rhodesian ridgebacks, mopsar, cavallierer, bulldogs... Ja alla. Usch, det var hemst att se och höra. Äckligt är det enda odet som kan beskriva det.


Här fäljer programbeskrivningen från SVT. Kolla på programmet på SVT Play här.

Hundar som inte kan gå, som skriker av smärta eller som knappt kan äta för att nosen är för kort. Många renrasiga hundar avlas fram för sitt utseendes skull - med katastrofala konsekvenser. I förra årets mest uppmärksammade brittiska dokumentär avslöjas hur ett stort antal hundar plågas helt i onödan. Allt för att ägaren vill ha en champion.


Som sagt, jag är äcklad!

Av Tant Alexandra - 4 april 2009 09:07

Idag jobbar J på någon mässa i globenområdet vilket innebär att jag har hela lördagen för mig själv. Jag har medvetet valt att inte boka upp mig med någon annan, bara för att jag ska kunna göra precis vad jag själv vill utan att ha en tid att passa.


Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag vill göra ännu men en vända ner till Sickla ska det bli iaf. Lite städning blir det också, men ut i det fina vädret ska jag banne mig.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards