Alla inlägg under mars 2009

Av Tant Alexandra - 26 mars 2009 14:51

Stod på perrongen och väntade, så kommer en man fram till mig och säger något. Jag plockar ur hörlurarna ur öronen och tittar frågande på honom. Då säger han på bräkig amerikanska: You know that movie Electra, you look like that woman Electra. Beautiful. Oh thank you, säger jag och ler snällt och plockar tillbaka lurarna för att markera att vi inte behöver säga mer till varandra än så. Jag är ju trots allt uppvuxen i Sverige och här pratar vi inte med varandra på tunnelbanan om vi inte känner varandra. Då ställer han sig och gör en moonwalk framför mig, sen dansar han vidare söderut på perrongen. Jag vet inte om jag kan lita på hans omdöme riktigt.

Av Tant Alexandra - 25 mars 2009 20:49

Det står nästan varje dag i tidningen om att schlagervinnaren Malena Ernmans låt inte spelas på radio. Ingen vill höra den.Reklamkanalerna anger kvalitetsskäl som orsak till att de nobbat låten står det i Aftonbladet idag. Det kanske ligger något i det för själv har jag aldrig hört den.

 

Jag, som är uppvuxen i ett hem där schlagerfestivalen var en fest, valde att strunta i semifinalerna eftersom jag tycker att det blir för tjatigt (och på tok för många dåliga låtar). När det sedan var dags för finalen åkte ju jag in till akuten med virus på balansnerven och någon slags kräksjuka, så jag har alltså missat vinnaren. Jag vet inte ens vad den heter. Det enda jag vet är att det är någon typ av operainslag i låten. Det tycker jag låter som en brist i kvalitet helt klart.

Av Tant Alexandra - 25 mars 2009 19:26

är jag så jäkla nöjd!! Och mätt!

Av Tant Alexandra - 25 mars 2009 15:21

Jag har laddat hela dagen. Allt är inköpt utom grädden. Jag gillar inte grädde men jag måste ha det på våfflorna. Och så hallonsylt. Skippar glassen idag, det är ju faktiskt bara en onsdag. Men grädde blir det.

Av Tant Alexandra - 24 mars 2009 20:33

Efter en dag på jobbet åkte några av svensklärarna till Sheraton. Där bjöds det på föreläsningar om läsning. Det var Natur & Kultur som arrangerade. Det hela skulle avslutas med en föreläsning av Jonas Hassen Khemiri, men ingen av oss orkade vara kvar så länge så jag vet inte alls vad han pratade om.


Det som sades om läsning var tyvärr inget nytt, utan bekräftade bara vad vi redan vet. Övar man så lär man sig, precis på samma sätt som att man blir bättre i tennis om man tränar på det. Enkel matematik men som alla elever (eller föräldrar) tyvärr inte har förstått. Inställningen att läsningen ska komma igång som genom magi, eller att det kommer igång med hjälp av mognadsprocessen är alltför vanlig, men det är väl klart att  man inte lär sig något alls om man inte övar på det.


När jag kom hem fick jag en släng extra energi och satte igång, eller snarare, fortsatte att plocka ner böcker i förrådet. Vi måste ta ner två av bokhyllorna till förrådet, för att få plats med en byrå för alla barnkläder. I helgen blir det ett besök på IKEA för inköp av allt man kan komma på att man behöver därifrån. 

Av Tant Alexandra - 23 mars 2009 18:45

Ända sedan jag började jobba i höstas har jag delat upp min tillvaro i delmål. Först var det höstlov, sen jullov, sen sportlov, sen påsklov. Jag har betat av de första tre, nu ser jag fram emot påsklovet. Sen sommarlovet... sen föräldraledighet...


Jag vet att det sticker folk i ögonen att man har en massa lov som lärare, och att man dessutom får lön under den tiden, men man räknar inte in att jag faktiskt har jobbat in den tiden.

Av Tant Alexandra - 22 mars 2009 22:04

 

Så avslutar jag denna helg. Fisksoppan skulle egentligen ha lagats redan i fredags men ingen av oss orkade ställa oss i köket på kvällen så då blev det istället sushi!! Idag var det alltså dags. Mumsigt. Vitlöksbrödet var dock höjdpunkten på hela måltiden eftersom det är så jäääkla gott! Måltiden rundades av med en fruktsallad.


I övrigt har dagen inte bjudit på så mycket mer än besöket i Sickla. J hade kul på Best of Brands och shoppade även idag riktigt ordentligt. Själv köpte jag absolut ingenting. När vi kom hem satte jag igång med att måla denna förbannade vägg som har tyngt mitt samvete ett bra tag nu. Det var asjobbigt! Det var svårt att se om jag gjorde det ordentligt också då det var så dåligt ljus. Jag kan tänka mig att det ser aningens fläckigt ut i dagsljus men det struntar jag i för jag vägrar att måla en gång till! Det räcker att jag målade om hela förra lägenheten. Gott och väl.

Av Tant Alexandra - 22 mars 2009 09:50

Idag är det Sickla som gäller. Siktar på att vara där vid öppning i förhoppningen att det inte är alltför mycket folk där. Ryktet säger att det är svårt att få en parkeringsplats nu efter "nyöppningen" så vi tar det säkra före det osäkra och går dit. Efter detta blir det målning av vägg för min del. Ju fortare jag blir av med det, desto fortare kan jag slappna av utan att ha dåligt samvete.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards