Alla inlägg under februari 2009

Av Tant Alexandra - 6 februari 2009 12:35

Efter att ha tagit en långpromenad runt Fasta Slottsvik på en och en halv timme är jag nu genomblöt. I alla fall om fötterna. Jag hade tagit på mig två par tjocka strumpor i mina moccastövlar för att undgå kylan. Vätan hade jag ju inte tänkt på. Slasket och blasket hade jag liksom förträngt. Väl tillbaka kunde jag inte göra annat än att ta av mig strumporna och vrida ur dem för att hänga en stund på elementet. Har jag tur hinner de bli torra innan jag åker hem. Jag ser dock inte fram emot att stoppa ner fötterna i de där kalla blöta stövlarna igen. Förkylning here I come.


Allt är dock inte bara hemskt. Jag har fått order om att köpa med mig två semlor hem ikväll. Inte mig emot, det kan jag få unna mig framför På spåret. Sa jag att jag är 27? Det är jag.

Av Tant Alexandra - 6 februari 2009 08:05

Ibland händer det att okända människor gör något som förgyller ens dag. Imorse stressade jag, som varje vardagsmorgon, till tunnelbanan för att ta mig till jobbet. Jag drog mitt månadskort genom båda spärrarna men båda blinkade rött kryss så jag kunde inte komma igenom. Jaha, fel på spärrarna tänkte jag och gick fram till spärrvakten som satt i sitt lilla bås. Jag visade upp mitt kort och tänkte att han bara skulle släppa förbi mig. Nej men det där gick ut igår, sa han då. Jag hade såklart räknat fel på dagar, trodde att kortet skulle räcka tom lördag. Jag tar fram min mobil för att få en sms-biljett och frågar honom vilket nummer det är man ska skicka koden till. Ska du köpa ett nytt kort idag? frågar han då. Jo det ska jag, svarar jag, men sådana kan man väl inte köpa här va?


Då säger den vänliga mannen i det trista lilla spärrvaktsbåset att jag kan gå förbi gratis och så kan jag köpa ett kort när jag ska hem sen ikväll. Är inte det vänlighet så vet jag inte vad som är det. Vem är så vänlig klockan 06.55 en fredagmorgon? Jo, en spärrvakt i Hammarbyhöjden. Han gjorde min dag.


Det kan behövas idag då det är friluftsdag. Jag är placerad på långpromenad och det är ju trevligt, men inte just idag då det är mulet, grått och regnigt. Oh well.

Av Tant Alexandra - 5 februari 2009 21:38

En glassdrink med krossad daim i är fantastiskt gott. En bärdrink med hallon och jordgubbar är inte så dumt det heller. Passar perfekt en torsdagkväll. Det var mumma!

Av Tant Alexandra - 5 februari 2009 16:31

Ikväll tränar J sent så då ska jag laga mat bara åt mig själv. Och vad brukar jag äta när jag får välja? Just det, drahana! Så så bli det. Elin är på väg men hon ska nog äta annat. Vi ska sen möta upp det trevliga norrländska sällskapet Lina för att avnjuta en glassdrink eller två. Upplagt för succé med andra ord.

Av Tant Alexandra - 5 februari 2009 08:25

Det är torsdag, men det känns som fredag. Imorgon är det friluftsdag så då utgår all undervisning. Idag är det dock fullt upp. Jag har lektioner back to back ända fram till halv två då jag äntligen får en lunchrast.


Ingen olig lunch har jag med mig heller. Vi struntade i att laga mat igår, orkade helt enkelt inte, så jag fick köpa mig en färdig lasagne imorse. Coops. Den är stabbig den.

Av Tant Alexandra - 3 februari 2009 20:43


Jag bara antar att ni är jättenyfikna på vad vi åt idag! Idag blev det en riktig höjdare. Det ser ni ju på bilden. Fisk i dillsås funkar ju alltid. Det var asgott! Zucchinin passade jättebra i såsen som blev rätt krämig. Jag hade gärna haft ner ett par hackade ägg i också, det får det bli nästa gång.


Imogon ska man enligt menyn äta rekordsnabb pasta med champinjonsås och broccoli men vi tror inte att vi kommer göra det ändå. Dels pga att J inte gillar varken champinjon eller broccoli, och dels för att en arbetskamrat till honom som också kör Middagsfrid varnade för rätten. De hade tydligen lagat den igår och inte ens barnen gillade maten. Kan vara för att champinjonerna inte är färska utan för att vi har fått en konservburk champinjoncreme. Det låter ju aningens suspekt. Vi får nog improvisera ihop något.

Av Tant Alexandra - 3 februari 2009 20:36


Det här är vad vi åt igår. Det är ju lite roligt med kött som vi inte skulle ha köpt i vanliga fall om vi handlade på Maxi. För några veckor sedan gjorde vi bolognese på hjortfärs men jag tyckte faktiskt att vanligt nötkött skulle vara godare. Det är väl en vanesak.


Igår var det alltså älgfärs som stod på menyn. Hlet ok, men den senaste tiden har jag fått avsmak för rött kött, speciellt i mald form, så jag tyckte tyvärr inte att det var så där fantastiskt gott som J tyckte. Enligt receptet skulle potatisen vara kokt men vi tog oss friheten att klyfta den och låta den bli smaskig i ugnen istället. Och det blev den.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards