Alla inlägg under februari 2009

Av Tant Alexandra - 10 februari 2009 20:17

Idag satte jag mig ner och bestämde mig för att ta tag i det här med att betala reavinstskatten för min förra lägenhet i Skärmarbrink. När J har gjort en överslagsräkning i huvudet tidigare så har jag fått för mig att han har sagt att jag ska betala 150 000 så det är det jag har räknat med. De pengarna har jag alltså inte rört utan de har fått ligga och puttra tills nu.


Så sätter vi oss och ska räkna det här på riktigt, och lägger in alla siffror i ett Excel-ark vi har fått av Js mamma. Till min enormt stora överraskning ska jag betala straxt under hundra tusen!! När J har räknat har han sagt 115, inte 150 tusen!! Felhörning av mig.


Helt plötsligt sitter jag nu med en massa pengar över! Yay! Perfekt eftersom vi har en hel del utgifter som kommer under året.

Av Tant Alexandra - 10 februari 2009 16:31

På tisdagar slutar jag tre. Det händer att jag faktiskt kommer iväg vid den tiden, och idag var en sådan dag! Jag tänkte vara lite duktig och passa på att gå hem från Nacka trafikplats eftersom det ännu var ljust ute.


Lät ju som en bra idé till en början. Målsättningen var att få upp lite flås eftersom det är alldeles för länge sedan jag tränade. Till en början gick det bra, ända tills jag närmade mig Hammarbybacken. Backen upp var glashal, men jag hade liksom inte någonstans att ta vägen. Jag var tvungen att ta mig upp. Andfådd var jag inte ens i närheten av, jag höll snarare andan i all koncentration som krävdes för att inte halka omkull. Jag försökte att gå bredvid isvägen, ute i skogen, men det hade ju alla andra också försökt med så även där var det ju snorhalt.


Bra idé att ta en promenad hem, men nästa gång går jag från Slussen istället. Tar lika lång tid och man behöver inte vara orolig över några spruckna knäskålar. En bättre deal helt enkelt.

Av Tant Alexandra - 10 februari 2009 10:31

Jag har tagit ledigt från jobbet i ett par dagar efter sportlovet, så att jag kan ta mig iväg en vecka till Cypern. Åh vad skönt!! Tisdag till tisdag går resorna, och nu försöker jag bara ha lite is i magen och vänta lite med att boka biljetten. Just nu kostar en vecka 2700:- och det är överkomligt men jag ser gärna att det sjunker lite till.


Priset skulle jag ha varit helnöjd med om det hade varit en vanlig semester men det här är ju inte riktigt en sån. Jag ska ju bara hälsa på mamma och pappa så att vi kan få klämma lite på varandra. Härligt ska det bli iaf. Bara deras badrumsrenovering är avklarad och bullarna är nybakade så åker jag gärna!

Av Tant Alexandra - 8 februari 2009 19:59

 Det blev middagen idag och även i fredags. Det var rätt gott med den här kokosmjölkssåsen och kokosflingorna på, men det saknades lite sting i. Jag åt det med soya, då blev det bättre. Nästa vecka ser lovande ut vad gäller menyn. Speciellt den franska vingrytan.

Av Tant Alexandra - 8 februari 2009 19:47

Det bidde ju som bekant inte någon kladdkaka. När jag nämnde sockerbristen i vårt hem för J, väcktes även hans sötsug. Han ville däremot inte ha kladdkaka ikväll, utan istället sin favorit; Kattas äppelkaka (hennes svärmors om vi ska vara petiga). När han tittade på mig med bedjande ögon (jag fick dessutom löfte om att jag skulle slippa fotbollen ikväll) blev det en promenad till Coopen.


Med socker och äpplen inhandlat står nu kakan i ugnen. Vaniljvispen är uppfluffad, det är bara gräddningen kvar. Sen blir det äppelfest i soffan. Halleluja!

Av Tant Alexandra - 8 februari 2009 16:45

Jag har haft en riktig tråksöndag men jag hade egentligen inte kunnat ha haft det på något annat sätt. Jag har ju inte haft någon lust att göra något alls, så då blir det ju trist.


Vi gick inte upp förrän vid tolv, då blev det häng i soffan. Vi såg Arkiv X-filmen. Den var väl OK, inget jag hade velat se på bio. Efter det har jag verkligen varit rastlös. För att råda bot på detta bestämde jag mig för att baka mammas helt makalöst smaskiga kladdkaka. Jag skojar inte, jag har aldrig ätit en godare kladdkaka. Ställer mig i köket och inventerar i skåpen och inser snabbt att sockret är slut. Vad göra?! Det kanske självklara svaret är väl att gå ner till Coopen och köpa mig ett kilo, men nej, jag orkar ju inte. Så det blev ingen kladdkaka. Och om man inte ens orkar ta sig iväg i tio minuter för att köpa ingredienserna, ja då förtjänar man nog inte en kladdkaka.

Av Tant Alexandra - 8 februari 2009 00:41

Är nyss hemkommen från en trevlig inflyttningsfest/födelsedagsfest hos Lina. Var mycket trevligt då jag fick träffa lite folk som jag inte alls träffar ofta. Inte ens på flera år i ett fall. Värdinnan bjöd på värdens godaste välkomstdrink också; jordgubbsdrink med äppeljuice och schweppes. Asgott!!


Lördagen har i övrigt inte ägnats åt så mycket annat än rent slappande. Jag har tittat på det senaste (helt utflippade men fantastiska) avsnittet av Lost. Vi har också klämt en Disneyfilm. Japp, det blev nya Bolt. De visade ett klipp ur den på julafton och den verkade charmig. Det stämde, det var den, men det var ju ingen Hitta Nemo. Inte ens i närheten. Men jag ställer kanske höga krav om jag jämför allt tecknat med den lilla clownfisken.

Av Tant Alexandra - 6 februari 2009 19:56

Nu har systemet nått även Stockholm. Systemet som jag tror att även den minsta lilla håla i de djupaste norrländska skogar använder. Jag talar om det nya busskortet. Jag köpte ett nytt idag och fick då den nya uppladdningsbara plastvarianten. Det är stort. När jag klev på tittade inte ens busschauffören på kortet, utan jag höll det bara mot någon sorts läsare och så blippade det grönt och så skjutsade herrn i uniform mig till jobbet. Nu känns det 2009 på riktigt. Oj så spännande!

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards