Alla inlägg under februari 2009

Av Tant Alexandra - 15 februari 2009 10:13

  

Jag nämnde ju att vi skulle till Js mamma och hennes man efter middagen igår. Vi fick mätta dit och fick glass till efterrätt, precis som jag hoppats på. Men vi fick inte bara glass utan även en present. En videokamera. Flashig eller hur?! Den är så pytte! När J plockade upp den ur kartongen så trodde jag att det var batteriet att plockade upp, det säger rätt mycket om hur mycket jag hänger med i teknikens utveckling...


En jättebra present som vi verkligen kommer att ha nytta av här framöver! Tack så mycket!

Av Tant Alexandra - 15 februari 2009 08:10

Gomorron! Jag är uppe med tuppen även denna morgon eftersom det är helt omöjligt att sova med öppen mun. Det blir ju så torrt! J sussar dock fortfarande sött.


Vi var som sagt och åt på Square nere i Hammarby igår. Vi tänkte utnyttja den här boken, Eat Sweden,  jag fick i födelsedagspresent, där man får äta på några utvalda resturanger och få en varmrätt gratis. Det var fullsmockat med folk, bara par förstås. Det var mysiga lokaler och servitrisen var jättetrevlig trots att hon nog var väldigt stressad. Maten var väl helt okej. Jag beställde som sagt in en cheeseburgare och den var god, men det blev lite torrt. Jag hade gärna haft mer dressing på eller kanske ketchup, men det vågade jag inte fråga om. Ville inte förolämpa kocken på självaste alla hjärtans dag. J beställde biff black and white och han var väldigt nöjd med den. Vi upptäckte dock att han inte fick med någon tomat- och rödlöksallad som det faktiskt stod i menyn. Konstigt.


Over all så verkade det vara ett helt ok ställe men vi skulle inte åka några omvägar för att komma dit. Det fick ju något extra plus av oss bara för att det ligger på gångavstånd hem.

Av Tant Alexandra - 14 februari 2009 17:15

Dagen blev inte riktigt som planerat. Efter frukosten blev jag helt sänkt. Snorproduktionen jobbade på högvarv och mitt huvud, ja hela min kropp, var bara tungt och gjorde ont. Vi ställde in våra ärenden och det blev J ändå nöjd med för då fick ju han sitta och titta på vintersport precis hela dagen. Själv sov jag. Gick upp för någon timme sedan.


Om en stund ska vi iaf iväg och äta. Jag har egentligen ingen vidare matlust men det blir skönt att ta en promenad ner dit i den friska luften. Efter min hamburgare bjuds det på efterrätt hemma hos Js mamma, då de bor bara ett par minuter från resturangen. Jag hoppas på något som är kallt, typ åt glasshållet. Choklad går också bra. Vi får väl se vad hon har hittat på.

Av Tant Alexandra - 14 februari 2009 11:12


Denna alla hjärtans dag inleddes med att jag vaknade redan klockan halv åtta. Det händer aldrig en helg, men då min igensnorade näsa gjorde att jag inte kunde andas ordentligt, fick jag bara acceptera att jag inte skulle få sova mer.


Dagen till ära klev jag upp och lagade frukost åt mig själv min J. Det blev Leilas helt fantastiskt smarriga scones. Stina bjöd på dem för några veckor sedan och jag har inte kunnat sluta tänka på dem. Jag följde Stinas exempel och bredde dem med philadelphia och hallonsylt. Känner ni hur det börjar vattnas i munnen nu? Det var så jäääkla gott!


Idag blir det inget IKEA utan vi skjuter på det till nästa helg. Mamma har lagt en beställning på en tvålkopp och en soppåsebehållare därifrån. Istället åker vi till Sickla och kikar på lite kläder och så blir det en vända till Fredells. Kakelsnöre till mamma och en spackelspade till mig. Måste ta tag i de där jäkla mollypluggen nu... Måste vara klart innan sommaren iaf, det är min målsättning. Bara en och ett halvt år efter att vi flyttade in...


Ikväll blir det middag på Square i Hammarby Sjöstad. Jag har tittat på deras meny och bland fiskar och biffar and so on så är det enda jag blir sugen på hamburgare med bacon. Så det blir väl en sån. Känns lite pubertalt men hamburgare är ju så gott!



Av Tant Alexandra - 13 februari 2009 19:17

Fredag! Har ni noterat det? Att det är fredag idag. Det innebär att helgen ligger precis framför oss. Andra äter en god fredagsmiddag, vi har ätit leverpastejsmackor med gurka och nyponsoppa. Det var asgott!


Igår åt vi däremot riktig middag. Riktigt gott var det också! Fetaostfylld kycklinglårfilé med lök och quinoa. Och sallad förstås. Jag gillar kycklinglårfilé. Det blir oftast mycket saftigare än kycklingfilé, fast det är lite plåttrigare att tillreda.


Ikväll händer väl egentligen ingenting och det passar mig utmärkt. Vi har laddat med dillchips och ranchdip. Jag har laddat ner Grey's Anatomy och Lost också så jag kan sysselsätta mig ett tag. Imorgon blir det IKEA om jag får som jag vill, om J får som han vill så blir det inte det. Det blir en viljornas kamp helt enkelt på Alla hjärtans dag.

Av Tant Alexandra - 12 februari 2009 19:26

Här kommer ett inlägg med synpunkter som jag vet att jag inte är ensam om.


Varje kväll när jag ska åka hem från jobbet är det alltid minst en person som bara struntar i de oskrivna regler som gäller på tunnelbanan. Nä, jag snackar inte om de som envisas med att stå till vänster sida i rulltrappan, utan de som struntar i att när ett tåg kommer så ställer man sig snällt vid sidan om de öppnade dörrarna. Detta för att lämna plats åt de avstigande. Sen, när alla som vill av på den aktuella hållplatsen har klivit av, kan de som står på perrongen och väntar gå på. Även här finns det regler att följa. Det är de som står närmast dörren som kliver på först följda av de som står bakom dem. Det fungerar som ett kösystem skulle man kunna säga.


Det låter väl inte så komplicerat, eller hur? Lik förbannat så är det alltid någon som inte följer dessa oskrivna regler! Antingen så ska personen i fråga tränga sig på samtidigt som människor vill kliva av, eller så tränger sig puckot på före de som snällt står precis vid dörrarna och väntar.


Vilka är dessa människor undrar jag? Man kan inte bara skylla på lantisar här, utan jag är övertygad om att fenomenet är desto mer utbrett bland infödda själviska stockholmare. Och det gör mig förbannad!

Av Tant Alexandra - 11 februari 2009 17:40

Gick in på Vings hemsida för att se hur mycket biljetterna hade gått ner idag. Jag köpte ju min för 2700 igår. Det var en jäkla tur för biljetterna var slut! Tur att min mamma kan vara lite hispig och hispade upp mig också, annars hade det inte blivit något Cypern för mig.


Dagen har i övrigt förflutit i någon slags dvala. En dunderförkylning är på gång, det gör ont i halsen och jag har ont i kroppen. Igen! Det var ju inte alls länge sen sist. När jag tänker efter har jag varit sjuk en hel del den senaste tiden, iaf om man ska jämföra med hela mitt liv. Jag är ju alltid frisk.


Eftersom jag känner mig lite ynklig vill jag inte ha någon redig middagsfridsmat. Jag vill ha soppa. Allra helst vill jag självklar ha avgolemoni men jag får nöja mig med någon sorts grönsakssoppa. Får inventera lite i kylen först.


Ja, det var väl det. Over and out.

Av Tant Alexandra - 10 februari 2009 21:06

Två av veckans Middagsfridsmiddagar är nu tillagade. Igår åt vi linguine med räkor, chili, citron, persilja och vitlök samt ugnsbakade zucchinistrimlor. Det var så mycket vitlök att jag kände mig ofräsch precis hela dagen. Härliga vitlöksuppstötningar fick jag också regelbundet. Kommer nog inte vilja laga igen, då blir det att dra ner på vitlöken.


Idag blec det en riktigt god middag. Vinmarinerade fläskkotletter med cole slaw och korngryn. Riktigt mumsigt. Jag hade inte ätit korngryn förut, och jag förstår egentligen inte varför. Det var ju gott ju.


Resan till Cypern är nu bokad så jag avviker från matlagandet i en vecka. När jag kommer tillbaka har vi gjort om vårt matabonnemang så att vi får leverans varannan vecka istället. Det blir ju så mycket mat! Nu ska jag gå och lägga mig och läsa en bok. Det var på tok för länge sedan.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards