Alla inlägg under januari 2009

Av Tant Alexandra - 9 januari 2009 19:14

En McFeast såklart! What else?!

Av Tant Alexandra - 9 januari 2009 15:14

Apropå snorkiga människor i serviceyrket... jag mötte en idag faktiskt. Hon var snorkig men jag var trevlig mot henne hela samtalet igenom. Kände lite att jag stod över henne då, hehe. Det var när jag ringde till Skatteverket för att få veta hur jag ska gå till väga för att betala vinstskatten på förra lägenheten som hon snäste av mig mitt i en mening och sa "men du har väl kvar ditt inbetalningskort som vi har skickat till dig!" Jag har inte fått något sånt sa jag lite osäkert för jag hade ingen aning om vad hon pratade om. Det var tydligen det inbetalningskortet som kom med deklarationen i typ mars förra året! Nej det har jag ju förstås inte kvar.


Jag fick svar på mina frågor iaf och nu vet jag hur jag ska göra för att slippa räntan. Man behöver inte vara otrevlig för att få som man vill.

Av Tant Alexandra - 8 januari 2009 16:51

Läser i Aftonbladet om hur mycket otrevligt folk det finns i serviceyrket. Efter åtta år (heeelt sjukt by the way) på Coop så kan ju jag säga att jag alltid var trevlig när jag hälsade på en kund men om kunden sen bemötte mig på ett otrevligt sätt fick de samma behandling tillbaka. Att människor inte har förstått att man ska säga hej när någon hälsar på en kunde jag aldrig vänja mig vid.


I artikeln finns det en webomröstning där man kan svara på följande fråga: Hur otrevlig får servicepersonal vara? Alternativen på svar är

1. Inte alls, de ska tåla allt.

2. En otrevlig kund får de vara otrevliga mot

3. Spelar ingen roll.


Jag röstade självklart på alternativ 2 och tack och lov så var det 58,1% som delade min åsikt. Vad jag blev förvånad över var att hela 40,3% tyckte att servicepersonal  ska tåla allt!


Jag borde egentligen inte bli förvånad utan istället bara vara glad att jag har fått en förklaring till varför så många har varit så überjävliga mot mig och samtidigt blivit upprärda över att jag inte har givit dem ett leende när de har gått därifrån.

Av Tant Alexandra - 7 januari 2009 21:52

Slökollade på Kanal5 som hade en dokumentär om småflickor i USA som är med i beauty pageants. Jag ryser av obehag!

Av Tant Alexandra - 7 januari 2009 17:17

De senaste veckorna har jag varit väldigt sugen på färdigmat. Då menar jag inte Dafgårds lasagne utan restaurangmat. Här om dagen blev det biff med bambuskott nere på kinesen, igår blev det kyckling med grönsaker i ostronsås från thaiKorat. Snart är det dock slut med det.


På söndag får vi nämligen vår första leverans från Middagsfrid. Det är som ett matabonnemang där man får en matsedel för en vecka och alla råvaror som behövs för de måltiderna. Man får mat som räcker för fem veckodagar och för fyra personer. Perfekt för oss då vi får matlådor till jobbet.


Jag har ingen aning om hur länge vi kommer hålla på med det här men jag kan tänka mig att man slutar till slut pga att man helt enkelt tröttnar på att laga ordentliga maträtter precis varje dag. Det som är positivt är dock att man slipper tänka på vad man ska äta till middag och dessutom blir matsedeln lite mer varierad än vad den är idag. Jag gissar nämligen att makaroner och Scans köttbullar inte finns med alltför ofta på deras meny.


Det ska iaf bli spännande att testa. Förhoppningsvis vidgar vi vår egen matkultur lite och får lite rutin på matlagandet. Gott blir det säkert också! Jag återkommer när vi har fått vår första middagsfridskasse.

Av Tant Alexandra - 7 januari 2009 08:30

Inga tuppar i Hammarbyhöjden, men jag lyckades pallra mig upp 05.55 iaf! Och det var inte ens svårt. Jag lyckades ta mig i kragen igår kväll och planerade ihop resten av veckan riktigt bra, nu är det bara resten av terminen kvar att knåpa ihop...


Det jag ser fram emot mest i vår (rent jobbmässigt) är det nationella provet i svenska B. Det ska bli spännande att genomföra eftersom jag aldrig har gjort det förut. Jag vet att det är en hel del jobb men det ligger något magiskt över det provet. Eleverna är lite rädda för det men samtidigt tycker de att det är något stort. Spännande blir det!

Av Tant Alexandra - 6 januari 2009 11:55

Hur i h-e ska jag klara av att gå upp klockan sex imorgon bitti? Va?! Jag har gått upp vid den här tiden i drygt två veckor nu, tidigare har varit en omöjlighet.


Idag har jag tänkt plocka ihop julen, tvätta, städa och sen planera. Det har legat som ett mörkt moln över mig egentligen hela lovet, att jag inte har den blekaste aning om vad jag ska hitta på med mina elever de närmsta veckorna. Enligt min plan så skulle jag ha haft det planerat, uppkopierat och klart innan jag gick på jullov, men jag hade helt enkelt inte de krafterna för att orka. Jag har min första lektion imorgon klockan halv tio. Vad ska vi hitta på?

Av Tant Alexandra - 5 januari 2009 19:29

Jag brukar inte anta några utmaningar, men efter order i telefonen med min syster så fick jag väl lov att ställa upp.


4 av mina favoritprogram:
- Grey's Anatomy så klart

- Lost! Jag längtar

- Two and a half men

- Vänner får jag ju inte glömma!


4 saker jag gjorde igår:
- Tittade på när J åt palt

- Såg "The Alphabet Killer", helt ok by the way

- Handlade mjölk och müsli

- Tog en tupplur i soffan. En spännande dag mao


4 saker som jag ser fram emot:
- Min verkstad

- Syrrans bröllop

- Sommaren!

- Att den här badrumshistorien är över


4 av mina favoritrestauranger:
- Just nu Hoummus bara för att jag längtar efter libanesiskt

- Ming Garden har kinamat man kan lita på

- Hemma hos mamma

- Eeeeh, första bästa Sushihak


4 saker på min önskelista:
- Att allt kommer att gå vägen

- En solsemester imorgon tack!

- En fet hög med pengar på mitt konto

- Fred på jorden. Det var väl fint sagt.


Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards