Alla inlägg under januari 2009

Av Tant Alexandra - 13 januari 2009 14:40

Är det någon mer än jag som kommer följa nya vändan av Robinson i vår? Jag kommer nog sitta klistrad. Det verkar vara hårdare än någonsin om man ska föja det som står i tidningarna. Hoppas bara att inte allt fokus läggs på tävlingsmomenten utan att de också lägger TV-tid åt alla intriger. Det är intrigerna jag vill åt, tack så mycket.

Av Tant Alexandra - 12 januari 2009 19:16

Mätt och belåten är vad jag är efter att ha smällt i mig en portion pasta med hjortbolognese och vitkålssallad. Det blev riktigt gott men ska jag vara riktigt ärlig så gillade jag inte riktigt den där hjortsmaken som slog igenom. Nöt passar nog mig bättre.


Jag tog tid när jag lagade då det står på Middagsfrids hemsida att maten bara ska ta en halvtimme att laga. Det tog ca 45 minuter, men det var jag förberedd på då alla som har testat det här tidigare har sagt att måltiderna tar lite längre tid i verkligheten.


Det blev verkligen hur mycket mat som helst iaf. Den här rätten skulle vara dubbel och räcka till två dagars middagar och matlådor, men det blev mer än så så det blev rutsch in i frysen. Fortsätter det så kommer vi att få ta en veckas paus från Middagsfrid bara för att hinna äta upp alla rester i frysen. Och det är ju ett gott betyg!

Av Tant Alexandra - 12 januari 2009 14:22

Dagen kan inte börja mer fel än när man försover sig. Idag var det min tur att vara med om det för av någon anledning så fungerade inte väckarklockan imorse. Istället vaknar vi av Js mobil som börjar surra klockan sju. Vid den tiden brukar jag sitta på tunnelbanan. Så det blev turbofart ur sängen, feukost på bussen och en halvtimme sen till konferensen. Men det var bra jobbat ska jag säga!


Men nu är ju hela dagen bara helt fel. Jag kan inte rubba mina rutiner sådär, då blir jag så störd.


Efter jobbet blir det hem och laga hjortbolognese. J är i Göteborg och kommer hem senare så ansvaret ligger på mig att veckans första rätt blir korrekt tillagad. Oh the pressure!

Av Tant Alexandra - 11 januari 2009 20:26

Kollade från vilka länkar mina besökare på bloggen hade kommit ifrån idag, och ser en länk till en blogg som heter Lyckliga Gränden. I ett blogginlägg har någon lämnat en kommentar i mitt namn!!


Postat av: Alex

Har följt er i skymundan. Nu får man ju lämna spår o be er snabba med videon! Succe

2009-01-11 @ 19:34:40
URL:
http://tantalexandra.bloggagratis.se/  

Va! Vad konstigt! Och jag har aldrig ens varit inne på bloggen tidigare. Usch, obehagligt. Sånt tycker jag är lite läskigt. Vem kan tycka att det är kul liksom?

Av Tant Alexandra - 11 januari 2009 19:27

Sådär! För en sisådär halvtimme sen fick vi vår första leverans från Middagsfrid. Två papperskassar fulla med råvaror till vår veckomeny. Köttet lade vi direkt in i kylen så det kom inte med på bilden.


De är lite hälsoinriktade så det är en hel del grönsaker och rotfrukter med i påsarna. Mycket är också ekologiskt som t ex pastan och gräddfilen! Det blev tyvärr en liten miss så en rödlök saknades i påsen, men det gjorde ingenting. De har annars som policy att man ska meddela när det saknas en vara så får man dubbel kompensation på nästa faktura. Kändes inte riktigt nödvändigt att klaga för ett par kronor...


Veckans meny ser ut som följer:

A) Spaghetti hjortbolognese med vitkålssallad (två middagar).

B) Asiatiska fish cakes, med kokt broccoli, ris och en grön sallad.
C) Kycklingwok med morot, zucchini och minimaj med ris.
D) Sojagulasch med gräddfil, quinoa och uppskuren gurka.Det låter väl helt okej va?

Av Tant Alexandra - 11 januari 2009 16:26

Vi är nyss hemkomna efter en mycket trevlig brunch hemma hos Stina och hennes lilla familj. Det bjöds på allt som tillhör, exempelvis pannkakor, äggröra, korv och bacon och grönsaker. Mycket mumsigt. Och så bjöds det så klart på trevligt sällskap och lilla charmtrollet Maja som stod för underhållningen. Dans är tydligen hennes grej och just nu verkar det vara Robyn som lockar gunget i höfterna.


Nu har J dragit till spinningen och jag sitter och vaktar dörren. Någon gång mellan klockan 17 och 22 plingar det nämligen på dörren. Det vankas första leverans från Middagsfrid. Spännande. Vi har tagit oss en titt på veckans meny och den verkar mycket tillfredsställande. Återkommer senare om det.

Av Tant Alexandra - 10 januari 2009 17:47

Är det någon mer än jag som har tänkt på hur tråkig Mikael Persbrant är i Unicefreklamen? Han utstrålar absolut ingenting. Det kan väl inte vara någon som lever sig in i hans historia om barn som får jobba hela dagarna. Det är en himla skillnad om man jämför med Lena Endre i den där pensionsreklamen. Jag lyssnade verkligen på det hon sa. Hennes tonfall sa nästan mer än själva innehållet i monologen. Intressant att det är en sån skillnad mellan två skådisar som båda anses vara den en del av svenska eliten och bland det tyngsta vi har.

Av Tant Alexandra - 9 januari 2009 20:12

Ikväll börjar det. Jag tänker inte titta. Det är jag väl dessvärre ensam om. Jag tänker istället ta och sätta mig framför ett sprillans nytt Grey's!

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards