Alla inlägg under januari 2009

Av Tant Alexandra - 27 januari 2009 22:03

Nyss hemkommen från en urtrevlig afton med Lina, Jenny och Aurora. Vi åt på Kouzina på Valhallavägen och jag tror att alla gick därifrån både mätta och glada. Själv hade jag ätit en jättegod Moussaka med en krämig tsatsiki och till efterrätt blev det vitchokladdoppade hallon med vaniljglass. Dööögott!! Tack flickor för ikväll!


På väg hem ringer jag J. Han har då precis upplevt ännu en översvämning i badrummet. Han hade stått och diskat i köket för att sedan dra en vända med dammsugaren (kunde knappt tro mina öron!!!). Efter det gick han in i badrummet för att mötas av den största översvämningen hittills. Hela, alltså hela, badrumsgolvet var täckt med vatten och uppblött papper. Fastighetsskötaren var på väg.


Några minuter efter att jag klivit innanför dörren kommer jourrörisen som konstaterar att här är det stopp (jo, det visste vi ju redan), sen drog han fram en rensmaskin. Han gick härifrån nöjd och belåten då han är övertygad om att han har fått bort the clog. Jag hoppas verkligen att han har rätt för i annat fall måste man rensa med högtryck. Verkar asbökigt.


Ja, det går väl inte att beskriva det här badrummet som annat än just asbökigt. Gonatt på er.

Av Tant Alexandra - 27 januari 2009 09:25

Jag gillar tisdagar. Veckan har liksom kommit igång, jag har en bra dag rent schemamässigt, och ikväll har jag dessutom en dejt med tre intelligenta skönheter. Mat ska inmundigas, och inte vilken mat som helst utan grekisk! Mums. Aurora, du har gjort ett ypperligt val.


Det var alldeles för länge sedan vi sågs så det finns en hel del att prata om. Kommer bli grymt. Och gott och mättande!

Av Tant Alexandra - 26 januari 2009 22:31

Uäh vad taskigt planerat från min sida att sätta på ett avsnitt av Grey's precis innan jag ska gå och lägga mig. Nu har jag suttit och gråtit i säkert en kvart! Det kan inte vara nyttigt att befinna sig i den sinnesstämningen samtidigt som man ska bege sig ut i sömnens fantasiland. Det kommer förmodligen bli en kämpig natt. Jag räknar med det. Goddattdå

Av Tant Alexandra - 25 januari 2009 21:49

 


Ville helst slippa tänka på vårt badrum så när veckans Middagsfridsleverans dök upp så fick jag annat att tänka på för en stund.


Veckans meny ser ut så här:

- Kyckling-Wallenbergare med ärtor, potatismos, lingonsylt och rivna morätter

- Laxpytt med rotfrukter och stekt ägg, gurkskivor och riven pepparrot

- Fylld lövbiff med parmesan, champinjoner och basilika med ris

- Vegetarisk lasagne med vitkålssallad


Det låter riktigt bra i mina öron.

Av Tant Alexandra - 25 januari 2009 20:54

Sitter inne i vardagsrummet medan tvättmaskinen jobbar på i badrummet. Plötsligt hör jag ett välbekant bubblande ljud komma därifrån. När jag kommer in ser jag att det rinner vatten från det vattenlås som sitter i anslutning till tvättmaskinen. Det ser ut som att den här vattenbehållaren är överfull och därför rinner det över och ner på golvet.


Sekunderna efteråt bubblar det upp en massa vatten ur duschavloppet igen! När vi testar att spola toaletten så blir den så full att det är på snudd att det rinner över. Ååååhhh jag orkar inte! Man skulle fan ha ett utedass! Nu måste vi ringa Badrumsteknik igen! Åh vad tröttsamt.


Update 090127: Det blev så akut på kvällen att vi blev tvungna att ringa fastighetsjouren som kom och fixade så att vi kunde spola toaletten. Om det händer igen måste vi dock ring Badrumsteknik. Jag hoppas verkligen att vi inte behöver det.

Av Tant Alexandra - 25 januari 2009 20:23

Dagen årets första semla skulle avnjutas i sällskap av Elin. I vanliga fall brukar årets första semla köpas på Gunnarssons. Det har min mamma lärt mig. Det är där man köper dem; lyxsemlorna för 36 kronor styck. De är fantastiska. Idag skulle vi dock hem till Elin så planen blev då att testa semlorna på hennes närmsta konditori, Bonanza. Väl framme var de vanliga semlorna slut så jag fick ge mig på en karlsbadersemla. Inte rikigt samma sak, men kanske tur i oturen för då betyder ju det att jag fortfarande kan köpa min allra första riktiga semla på Gunnarssons.


Problemet med den här karlsbadersemlan var att locket smakade som att det hade legat en prickigkorvskiva ovanpå och dragit i någon timme. Det kanske var mina smaklökar som spökade, men det var en underlig känsla att äta en sån semla iaf. Något jag kommer att försöka undvika iframtiden.

Av Tant Alexandra - 24 januari 2009 22:45


Vi ägnar oss åt den ultimata lördagsunderhållningen. Vi sitter nämligen klistrade framför det sjätte avsnittet av Little Britain USA. Alla fantastiska karaktärer (några nya) är på besök i det stora landet i väst. Rooligt. Vi upptäckte att vi hade saknat våra vänner så mycket att vi slängde iväg en beställning på The Complete Collection med alla tre säsonger av serien. Härligt, då har jag ännu en sak att se fram emot!

Av Tant Alexandra - 24 januari 2009 21:23

Den senaste tiden har jag inte alls varit sugen på chips och godis. När J har köpt hem så har jag oftast bara låtit det vara. Och det låter ju bra eller hur? Nu är det inte rikigt så eftersom mitt sug har överflyttats till bullar och bakelser.


Igår blev jag överlycklig när jag var hemma hos Stina och fikade. Hon bjöd inte bara på Leilas scones med philadelphia och hallonsylt, utan också smaskiga choklad- och bananmuffins med vit chokladfrosting. Halleluja!! Idag var vi på födelsedagsmiddag hos Js pappa då lillebror fyllde år. Självklart bjöds det även här på chokladkaka med grädde. Yummie! Imorgon har jag bokat in en fika med Elin. Vad ska jag då välja för att få lite variation? En semla kanske... Eller ska jag nöja mig med en mazarin?

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards