Alla inlägg under november 2008

Av Tant Alexandra - 18 november 2008 17:20

Rickard Palm är min nya favvo på SVT. Det finns hur många klipp som helst med honom!

Av Tant Alexandra - 18 november 2008 12:50

Såg i tablån att det bjuds på charmfilm ikväll. 50 First Dates med Adam Sandler och Drew Barrymore!. Gillar den. Lagom söt sådär. Adam Sandler får mig alltid att skratta och Barrymore är cool som få.


Om jag känner mig själv rätt vid det här laget så kommer jag att se filmen fram till ungefär den andra reklampausen. Sen kommer jag att somna. Och J kommer att skaka på huvudet och sucka. Vardagen lunkar på.

Av Tant Alexandra - 18 november 2008 09:00

Ja jag vet, det är ett jäkla tjat om att jag är så trött och åh så sjuk, men det är ju sant! Jag orkar ju ingenting.


Den här veckan är den sista lite skönare veckan på den här terminen. På måndag kommer nämligen treorna tillbaka från sin praktik. Det ser jag fram emot då de lektionerna är rätt händelserika. Schemat återgår dock till det normala så det blir ju garanterat tyngre dagar. Men snart är det jullov! Glöm inte det gott folk!

Av Tant Alexandra - 17 november 2008 21:04

Har väl med att jag är sjuk att göra, men en förklaring till tröttheten hjälper mig inte just nu. Jag har redan sovit i drygt en timme sedan jag kom hem från jobbet. Nu blir det väl att diska sen tillbaka till sängen. Helt sjukt att en kropp kan känna sig så utslagen.

Av Tant Alexandra - 17 november 2008 12:00

Jag är tillbaka på jobbet denna måndag, men inte i full kapacitet. Jag mår helt enkelt fortfarande dåligt. Hela kroppen skriker efter en säng att gosa ner sig i. Det värker nästan i lederna. Snuvan ger sig inte heller utan gör sig ständigt påmind sisådär varannan minut. Skulle gärna gå hem direkt efter dagens lektioner men se det går inte. Jag har tre utvecklingssamtal inbokade. Runt fem kommer jag att få ta mig härifrån. Sansad som jag är har jag ställt in dagens gymaktiviteter.

Av Tant Alexandra - 16 november 2008 18:45

Jag har precis stoppat i mig en middag beståendes av Sjömansbiff och en mumsig sallad. Jag är nöjd. Det är möjligt att det blir lite Fossil Fuel senare ikväll men det återstår att se.


Dagens projekt var att ta oss till Sickla. Vi hade nämligen synundersökningar inbokade vilket resulterade i att jag köpte två par glasögon. Heja mig! Jag har velat köpa ett par jättelänge men det ha bara inte blivit av. Tanken av att gå in hos en optiker och prova en massa olika modeller skrämde mig ärligt talat, men det var dags att ta tjuren i hornen. Kvinnan som jobbade bakom disken var väldigt hjälpsam och gjorde klart för mig vad jag passar i. Skönt, då slapp jag ju själv skapa mig en åsikt i frågan. Jag gillar människor som kan saker och inte hymlar med det. Om ett par veckor får jag hämta glasögonen. Hoppas att jag inte ångrar mig.

Av Tant Alexandra - 16 november 2008 13:58

Har suttit framför svt play och tittat på förra veckans Dokument inifrån. Programmet Förgrymmade ungar handlade om hur vuxna har abdikerat och lämnat makten åt barnen. Jag som jobbar i skolans värld kan se tendenser av detta, och har därför funderat mycket på hur jag själv kommer att uppfostra mina egna barn i framtiden.


Vad som upprörde mig i det här programmet var att de härledde många av problemen vi har i dagens skola och samhälle till att man på sjuttiotalet förbjöd barnaga i hemmet. Jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan få för sig att barn kan lära sig rätt och fel i moraliska frågor genom att få smäll av sin förälder! Jag förstår ingenting.


Se programmet. Ligger på SVT i några veckor till.

Av Tant Alexandra - 16 november 2008 12:07

Gick upp för en halvtimme sedan. Hur jag ska kunna vända tillbaka dygnet och gå upp klockan sex imorgonbitti vet jag inte riktigt hur jag ska klara. Men jag måste.


Idag ska vi till Sickla och göra en synundersökning och köpa nya glasögon. Jag hoppas på det i alla fall. Inte säkert att jag hittar ett par som jag verkligen vill ha. Men först blir det TV.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards