Alla inlägg under november 2008

Av Tant Alexandra - 24 november 2008 21:16

Vi var i Sickla för att handla mat till veckans matsedel. Idag stod pasta med tonfisksås på menyn och vi var helt inställda på det. Tills vi gick förbi nyöppnade McDonalds. Jag behövde inte komma med några speciellt genomarbetade argument för att få J att gå med på att äta kvällens middag där. Jag räknade ut att det säkert var ett år sedan jag åt på Macen. Iaf vad jag kan minnas.


Åh vad gott det var. Den där McFeastdressingen är så fantastiskt krämig. Jag njöt verkligen. Efteråt kunde vi gå in på Kvantum och handla och eftersom mättnadskänslan var på en sån där riktigt bekväm nivå, följde inget onödigt med i kundkorgen. Mycket bra.

Av Tant Alexandra - 24 november 2008 10:12

Äntligen tillbaka på jobbet där jaghar en dator som är uppkopplad mot omvärlden. Ämda sedan i fredags kväll har internet legat nere i hela vårt område och det har vart jobbigt kan jag säga. Jag hade aldrig kunnat tro att jag var så beroende, men med fakta på bordet inser jag ju nu att jag är en addict. Hela lördagen gick jag omkring och surade för att jag inte kunde surfa. Det är helt sjukt. Fast ändå normalt på något sätt.


Fyra veckor kvar till jullovet. Treorna är tillbaka. Inledde första lektionen här på morgonen med att berätta för dem hur måcket frånvaro de har sedan skolstart i augusti. De blev mäkta förvånade över de höga siffrorna. Det kan de gott ha. IG-varningarna kommer de också att få reda på den här veckan så då kanske de inser att det är dags att vakna.

Av Tant Alexandra - 21 november 2008 15:47

           


Så ser det alltså ut. Examensbeviset. Jag ansökte om att få ut min examen någon gång i juli. Idag låg det post och väntade från Stockholm universitet och det var ju trevligt. Då Lärarhögskolan övertogs av Stockholms Universitet är min examen utfärdad av SU och det är jag bara glad över. Dessutom känns det mer vettigt då jag tillbringade sju av tio teminer på just Frescati.


Så då var jag officiellt klar då. Jag har en lärarexamen. Då är det bara att sätta igång att lära sig vad läraryrket innebär på riktigt i verkligheten, och glömma hälften av det (väldigt intressanta) akademiska, men dock irrelevanta, som jag ägnat så mycket tid åt. Oh well. Det är nu det börjar.

Av Tant Alexandra - 21 november 2008 08:33

Sen är det banne mig helg. Jag har arbetstid till klockan 14 på fredagar men det har inte hänt hittills att jag faktiskt har gått då. Idag ska jag gå då. Oh yes! Om inte tidigare. Om jag jobbar i turbofart så hinner jag. Kanske en promenad hem i det iskalla men dock soliga vädret.

Av Tant Alexandra - 20 november 2008 21:45

Hittade en rätt rolig sajt där man i teorin får veta på ett ungefär hur mycket man är skyldig "mediaindustrin" om man laddar ner filer. Jag knappade in hur många låtar jag har laddat ner, samt film och TV-avsnitt. Detta är min skuld. Är det nu jag ska börja ha dåligt samvete?

Av Tant Alexandra - 20 november 2008 14:40

Det finns dagar då jag tillbringar så mycket tid vid kopiatorn att jag börjar fundera på om det är med människor eller maskiner jag egentligen jobbar. Idag har jag föreberett material inför momentet Islam som jag ska ha med treorna när de kommer tillbaka. Det som är så tidsödande med att kopiera är att man inte bara kan trycka på Go!-knappet och låta den kopiera away medan jag sätter mig vid skrivbordet för att fortsättta jobba, utan man måste hela tiden stå brevid och klappa och ta hand om. Lite som det är med mina elever. Annars blir det paperjam. I båda fallen.

Av Tant Alexandra - 20 november 2008 09:31

Vilken skillnad det blir i humör bara för att solen behagar att dyka upp. Jag hoppas verkligen att det håller i sig. Den här veckan har varit lite seg så jag ser fram emot helgen. Har ingenting inplanerat. Får se om jag vågar mig till Friskis. Någon gång måste man ju vara frisk liksom. Sällskap någon?


Ser annars fram emot de resterande veckorna av terminen. Alla elever är då tilbaka från praktiken. Då kommer det rulla på och rätt som det är är det lucia med glögg och pepparkakor. Positivt tänkande gott folk! Positivt!

Av Tant Alexandra - 19 november 2008 09:08

Det blir en lång dag idag. Förutom lektioner och två utvecklingssamtal, varav ett är avklarat nu på morgonen, så har skolan Öppet Hus ikväll vilket innebär att jag ska stå och le och informera så gott jag kan i två timmar. Det kan bli rätt kul att se vilka våra potentiella framtida elever kan komma att bli. Jag hoppas att de ser snälla ut!

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards