Alla inlägg under oktober 2008

Av Tant Alexandra - 13 oktober 2008 08:49

Veckasn första konferens är avklarad och var idag mycket givande. Besök från olika instanser som kan hjälpa elever med utagerande eller självdestruktivt beteende. Mycket intressant. Annars har jag en jobbig måndag framför mig, som alla måndagar. Positivt är att det är sista måndagen innan treorna går ut på APU. Då lättar schemat lite. Nice.

Av Tant Alexandra - 12 oktober 2008 20:26

Vi var som sagt på Hem-och villamässan idag. Sköna Elin skulle stå i sin monter där över helgen och hade två biljetter över. Hon tänkte länge och väl och kom fram till att jag och J var de mest pensionärsnära paret hon kunde hitta i sin bekantskapskrets, och gav oss biljetterna. Vi gick runt och tittade men föll inte för några tidningserbjudanden, inte heller plockade vi i oss godis från de få gratisskålarna som stod framme. Men vi gick därifrån nöjda ändå! Vi hittade nämligen alla manuskript från vår all time favourite TVserie Little Britain! Ett kap.

Av Tant Alexandra - 12 oktober 2008 18:47

Läste ut Drömfakulteten av Sara Stridsberg. Blev rekommenderad den av en kollega som bara öste lovord, menade att det var en av de bästa inom feministisk teori. Det må vara sant men jag gillade den ändå inte. Den handlar om Valerie Solanas som sköt Andy Warhol 1968. Jag har sett en spelfilm om henne för länge länge sedan, och hon var verkligen en intressant karaktär. Därför tänkte jag att boken skulle vara intressant att läsa. Men nej, inget för mig.


Började förresten på Daniel Sjölins Världens sista roman också men jag lade ner projektet efter hundra sidor. Lite väl pretto för min smak.

Av Tant Alexandra - 12 oktober 2008 18:27

Idag var det min tur att sköta matlagningen då J hade fullt upp med plugg. Gick riktigt bra trots att det inte är min starka sida. Det blev sej med persilje - och äggsås med potatis förstås. Det var evigheter sedan jag åt det och fan vad gott det är att smojsa ihop såsen med potatisen. Mumma! Vi måste äta fisk oftare, det är ju så gott. Det är nästan oförskämt av mig, men jag har lite tröttnat på lax. Hit med de vita fiskarna! Och såserna!

Av Tant Alexandra - 12 oktober 2008 15:55

Tittar på reprisen av Matakuten på TV4. Det är synd om barnen är väl allt man kan säga, men jag blir inte alls överraskad. Det här har vi väl snackat om i alla år men det är ju ändå bara småungar vi talar om. När hamnar de högst på prioriteringslistan? Själv vet jag inte ännu hur maten är på den skolan jag jobbar på då jag faktiskt inte har vågat mig till matsalen. Jag har hört ett och annat och är väl inte jättesugen på att riskera min korta rast på mat som inte är okej. Då tar jag hellre med mig matlåda så att jag vet vad jag äter, och att jag orkar jobba hela dagen. Men eleverna, ja de springer till godiskiosken på rasterna istället.

Av Tant Alexandra - 12 oktober 2008 13:27

Ett mail från min mamma låg och tryckte i inkorgen när vi kom hem efter Hem och villamässan. Hon bifogade en bild hon tagit från sommarstugan, och motivet var väl inte riktigt vad jag brukar få i min mail. Björnbajs på vägen till stugan. Okej, nu är det bekräftat att hon inte är paranoid utan att hennes björnoro faktiskt är befogad, men hon behöver ju inte skicka såna här bilder till mig, det räcker att berätta om det.



Av Tant Alexandra - 11 oktober 2008 21:02

Japp, efter en veckas uppehåll har jag äntligen fått se fortsättningen på intrigerna på Grace Seattle Hospital. I detta avsnitt hade de samma problem som jag har: vattenskador. De vet precis hur man ska knyta an till sina tittare.

Av Tant Alexandra - 11 oktober 2008 19:46

J ville göra "riktig" lasagne idag och inte min version som är mer år moussakahållet fast med lasagneplattor. Så då fick han självklart göra det. Den blev smaskig och vi blev proppmätta. Det räckte med bara en chipspåse till efterrätt.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards