Alla inlägg under oktober 2008

Av Tant Alexandra - 21 oktober 2008 19:39

Sådärja! Nu tror jag att allt vi behöver till hallgolvet är inköpt. Snabbt och effektivt handlade vi klinker och tillbehör på Fredells och ByggOle. Själva klinkret är gråa stora plattor 30x60 cm. Sen har vi köpt fix och fog, en liten kofot (koben?) för att få loss plastmattan, mattkniv, en sån där "kratta" till fixet, fogspackel, såna där kakelkryss så att avståndet mellan plattorna blir samma och primer som jag inte riktigt är säker på varför man behöver.


Om allt går enligt planen river vi matta och primar på fredagkväll. Sen går resten av bara farten.

Av Tant Alexandra - 21 oktober 2008 16:59

Idag var det min tur att få träffa vår hantverkare Bogdan. Hittills har J skött all kontakt med honom, då han har kunnat stanna hemma senare på morgnarna och så. Då jag gick ifrån jobbet lite tidigare än vanligt idag hann jag hem innan Bogdan gick. Han var i full färd med att foga på golvet. Fan vad fint det blir! Jag är ju helnöjd! Han har tom lämnat taletten på plats idag!

Så fort J kommer hem ska vi vidare till Fredells för att kolla lite hallgolv och köpa redskapen som behövs. Jag ser nästan fram emot detta nya äventyr. Så kan vi säga att vi åtminstone har renoverat en liten del av den här sjukt fina lägenheten.

Av Tant Alexandra - 21 oktober 2008 14:23

Har nu suttit nästan hela förmiddagen och skrivit omdömen till alla mina treor inför deras utvecklingssamtal. I slutet av veckan ska jag skriva för alla ettor och tvåor. Jag har 145 elever. Ni förstår att det här tar ett tag. Men det är rätt kul!

Av Tant Alexandra - 21 oktober 2008 08:09

Snälla kan du svara på om man kan lägga klinker direkt på en plastmatta i hallen. Jag blir så förvirrad. Överallt på nätet står det att man avråder från detta då plastmattan kan frätas sönder av fixet och då kan fogen exempelvis spricka i ett senare skede. Det står också att man kan chansa och har man tur så går allt bra. När jag pratar med min lilla pappa så säger han att jo, det går hur bra som helst att lägga direkt på. Och en hantverkare vi hade över en dag sa att det bara var att tvätta av mattan med t-sprit, sen var det bara att klinka på.


Så du expert, vad säger du? Hur ska vi göra?

Av Tant Alexandra - 20 oktober 2008 21:34

  

Idag lades golvet. Det var riktigt kul att se hur det blev för nu kan man verkligen se hur det blir när det är klart. På bilderna ser klinkret i hörnet vid golvbrunnen mörkare ut än de övriga plattorna. Så ser det dock inte ut i verkligheten utan hela golvet har samma färg och mönster. Det här blev ju assnyggt! Äv morgondagen är vi utan toalett då de kommer att foga både väggar och golv. Enligt våra amatörplaner är hela renoveringen klar i slutet av veckan! Yay! Och om vi är riktigt duktiga så lägger vi hallgolvet redan i helgen. Jag hoppas på det.


Av Tant Alexandra - 20 oktober 2008 19:37

Nä för jag och Mia hängde inte med Nathalie och Solveig som brukligt en måndag. Istället körde jag ett medeljympapass med en jätteglad, men inte speciellt bra, ledare. Oj vad hon log, oj vad hon älskade sitt pass. Det gjorde dock inte jag.


Kom hem till ett toalettlöst hem. J hade lagat stark thaigryta. I vanliga fall hade jag druckit ett antal glas vatten men idag fick jag låta bli. Det brann i munnen, men ingen toalett=inget vatten. Tufft.

Av Tant Alexandra - 20 oktober 2008 09:28

Går in på Facebook och möts av en friend request. Alltid trevligt tycker jag och börjar dessutom vänja mig vid alla elevers förfrågningar. Denna gång är det dock en helt främmande människa som vill bli en av de utvalda i min friend list. Vem? Jo, Dilba Demirbag. Varför? Jo det kan man ju fråga sig. Jag är ju rätt cool sådär, men inte så att man prompt måste vara kompis på Facbook. Jag har ju aldrig träffat människan och är väl inte direkt jätteförtjust i hennes musik. Jag är förvirrad denna måndagsmorgon.

Av Tant Alexandra - 20 oktober 2008 07:37

Poängen med att resa bort är att få vila upp sig. Men det gör man ju aldrig. Man är alltid tröttare när man kommer hem än när man åkte. Det är lite jobbigt en måndagmorgon som denna. Jag behöver åtminstone en soffliggardag per helg. Jovisst, jag låg i soffan en hel del hos mina föräldrar, men det är inte samma sak. Jag vill ligga i min soffa. En hel dag. Åtminstone. Nu: konferens.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards