Alla inlägg under september 2008

Av Tant Alexandra - 29 september 2008 10:06

Inte till en villa jag vill ha men men. Min morfar har försökt sälja sitt hus en tid, men det ligger ett testamente i vägen som säger att alla barnbarnen ska få det. Ingen av oss är intresserad, dessutom är väl vi på mammas sida inte så villiga att hjälpa honom. Testamentet är också så illa formulerat att vi inte riktigt vet vad som kan hända om vi skriver på papper på att han får sälja det. Så nu vill han lösa det genom att skriva gåvobrev, att vi fem får huset av honom. Så får vi sälja det. Visst, det kan jag gå med på under förutsättningen att jag inte behöver sätta min fot i huset och att mäklaren köter allt.


Då huset, aka rucklet, ligger i Ljusne kommer det inte inbringa så mycket cash. Först ska mäklaren ha sin del, sen är vi fem stycken som delar på resten. Sen ska väl reavinst betalas osv... Blir nog ingenting över gissar jag.

Av Tant Alexandra - 28 september 2008 22:44

Kvällens film. Visst, helt okej med lagom mycket spänning och en liten liten (inte så oväntad) twist. Men eftersom De Niro och Pacino är med så hade jag ju lite högre förväntningar vilka inte infriades. Synd. Hade hoppats på något bättre.

Av Tant Alexandra - 28 september 2008 21:12

Såg precis säsongsstarten av Parlamentet. Annika Andersson måste tagit droger för hon var roligare än någonsin! Hon informerade om vad som är den kvinnliga motsvarigheten till att göra helikoptern: blädderblocket! Jag kissade nästan på mig.

Av Tant Alexandra - 28 september 2008 19:19

Tillbringas så klart i soffan. Har fortfarande en liten liten grej kvar att göra inför morgondagens lektion med treorna. Men det hinner jag.


Vi var hos Js farmor och farfar nu på eftermiddagen och fick äta kalops o potatis. Det var länge sedan! I present fick vi också ta med oss så mycket äpplen vi bara ville från deras trädgård. Det fanns så sjukt mycket! Vi fyllde två vinlådor fulla plus en halv papperskasse, sen tröttnade vi på att plocka. Eftersom jag vet att jag bara kommer att få ångest när äpplena blir gamla och jag inte har gjort nåt vettigt av dem, så tyckte jag att det räckte med att vi tog med oss kassen. Det blir förmodligen en hel del äppelkaka. Elin, jag tänker inte göra äppelkompott. Basåruvet.

Av Tant Alexandra - 28 september 2008 13:27

The Economist har rankat världens länder i en rad olika kategorier. Sånt är ju kul. När det gäller övervikt så är förvånande nog inte amerikanska män de tyngsta i världen, utan faktiskt män från Libanon. Expressen presenterar topp tio på världens tyngsta män, och vad som förvånar mig är att Cypern finns med på listan. På sjätte plats! Jag har ju tillbringat en hel del tid på den lilla ön och faktiskt inte reflekterat kring fenomenet tidigare, men med denna information kommer ju jag givetvis göra en egen liten undersökning nästa gång jag åker dit. Måste varna pappa också!


Här bor världens tyngsta män
1 Libanon         36,3 %
2 Qatar         34,6 %
3 USA             31,1 %
4 Panama         27,9 %
5 Kuwait         27,5 %
6 Cypern         26,6 %
7 Saudiarabien     26,4 %
8 England         24,9 %
9 Mexico         24,4 %
10 Österrike         23,3 %

Av Tant Alexandra - 28 september 2008 12:38

Varför är den förlagd i Göteborg? Det förstår ju även jag, att man inte kan lägga alla kulturevenemang i Stockholm. Men jag bor ju i Stockholm. Och jag vill gå på Bokmässan. Och jag vill inte åka till Göteborg. Då blir ju jag följaktligen utan bokmässa. Tråkigt tycker jag, jag hade gärna velat gå runt på seminarier och känt mig lite intellektuell. Synd. Vi kanske kan göra ett byte. Gbg får Öl- och Whiskeymässan så får vi böckerna!


Finns det någon man kan ringa för att föreslå att man kan ha evenemanget åtminstone vartannat år i hufvudstaden? Jag antar att inte Horace är ansvarig den här gången.

Av Tant Alexandra - 28 september 2008 11:37

Klev upp för en stund sedan, har hunnit ta en dusch. Js farmor fyllde år för ett par dagar sedan så det bjuds på mat där klockan två. Innan vi ska åka dit vill jag hinna med två saker:

1. Göra i ordning mig

2. Baka kolakakor


Jag fick ett sånt craving alldeles nyss. Alternativet är att jag gör dem efter att vi har kommit hem, men jag vill ju baka nu! Kolakakor går ju dessutom rätt fort att göra. Nu ska jag föna håret, sen får vi se om min plan håller.

Av Tant Alexandra - 27 september 2008 19:45

Det är när det står sån här mat i ugnen som mina tankar går till alla vegetarianer här i världen. Livet är inte lätt.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards