Alla inlägg under september 2008

Av Tant Alexandra - 9 september 2008 18:39

Jag känner mig inte som 26 år gammal när jag äter blodpudding. Det går liksom inte. Men jag fick lära mig något nytt. J menar att man måste dricka apelsinjuice till blodpuddingen för då kantydligen kroppen lättare ta upp järnet. Jaså?

Av Tant Alexandra - 9 september 2008 16:55

Jag har sagt att jag ska följa med Elin på ett pass på Friskis imorgonkväll. Danspasset. Jag har varit och är fortfarande väldigt skeptisk, men har man sagt så har man sagt. Jag ska ju testa olika pass ju. Så här står det på Friskis hemsida:


Danspass
Låt dig inspireras fullt ut av musik, steg och dansstilar.
Det kan vara disco, jazz, latino, funk, swing... Rörelserna är enkla att hänga på och det är mycket känsla, attityd och karaktär. Inga avancerade koreografier, bara härma, släppa loss och ha kul. Det är lekfullt, fritt och inga krav på exakthet. Gillar du att showa så gillar du garanterat danspasset. Vältränad eller inte, alla kan hänga på och göra danspasset till sitt eget. Precis som på dansgolvet.


Hm, ja jag vet inte jag. Jag tycker själv inte att jag är världens coolaste, men jag är kanske ändå för cool för danspasset...

Av Tant Alexandra - 9 september 2008 16:28

Varje dag på vägen hem passerar jag Hammarby IP, och varje dag är fotbollsplanen full av pojkar i olika åldrar som spelar fotboll. Det söta är att de gör det med sådan entusiasm trots att regnet öser ner över dem. Speciellt söta är de små nioåriga pojkarna som springer efter bollen. Vilka som är extra fascinerande är de kostymklädda pappor/managers som står vid sidan av planen med och ibland utan paraply. De måste verkligen älska sina barn.

Av Tant Alexandra - 9 september 2008 11:43

Vill bara ta en stund att berätta för er vad jag har tagit med mig i min lilla matlåda idag. Den är fylld med mathavre, en burk tonfisk och en halv konserv hericot vert. Kan ni förstå vad sorgligt det är att lägga upp på en tallrik? Jag måste skärpa till mig.

Av Tant Alexandra - 8 september 2008 21:08

Jag har äntligen läst klart Högläsaren av Bernhard Schlink. Trots det lilla nätta sidantalet på 162 tog den mig ändå ett par veckor att komma igenom. Jag är ju så trött om kvällarna att jag inte orkar läsa mer än något kapitel. Och de här kapitlen var bara ett par tre sidor långa. Men tack ändå Lina för tipset. Jag tycker att det är jättekonstigt att jag inte läste den här på gymnasiet.


Har för övrigt fått veta att min lillasyster anser att jag är "en average-människa liksom". Hm, det hade jag ingen aning om.

Av Tant Alexandra - 8 september 2008 18:52

Religionskunskap. Mina elever föredrar föreläsningar framför att själva läsa böckerna. Deras vilja har varit min lag så jag har hållit föreläsningar under förutsättningen att de antecknar när jag pratar. Då kan det också bli lite mer givande diskussioner. Men jag har ju märkt väldigt snabbt att de 1: inte antecknar och 2: de slappar ju bara och memorerar ingenting.


Så på torsdag blir det prov i religionskunskap. Jajamänsan.

Av Tant Alexandra - 8 september 2008 11:59

Måndagen är min tyngsta dag schemamässigt. Har varenda minut uppbokad från kvart i åtta till kvart i fem. Detta innebär att jag måste ha min måndag och tisdag färdigplanerad på fredagen innan. Jag trodde att jag var det men under helgen blev jag missnöjd med planeringen, men har inte haft lust att ändra. Så lektionerna idag blir riktigt tråkiga. Både för mig och eleverna. Jag måste sätta mig ikväll och planera om. Jag vill ju har kul på min arbetstid!

Av Tant Alexandra - 7 september 2008 20:37

Jag och Elin skulle ha provat på Core bosu idag på Friskis, men det var tydligen så populärt att passet var fullt när vi kom dit så vi fick nöja oss med lite styrka på gymet istället. Nästa gång måste vi komma i tid. Är rätt nyfiken på träningen. Jag har ju bestämt att den här "terminen" ska jag testa på flera nya träningsformer på Friskis så då måste det ju bli så. Den här konstiga platta pilatesbollen ser ju rätt kul ut.


Efter träningen åkte vi hem till Js mamma och åt biff stroganof. Yum

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards