Alla inlägg under augusti 2008

Av Tant Alexandra - 9 augusti 2008 14:01

En riktig våldtäktsmanHar läst ut En riktig våldtäktsman av Katarina Wennstam och är lika positiv till den som hennes förra reportagebok Flickan och skulden. Man läser och läser, blir upprörd, och läser lite till. I Flickan och skulden hade hon fokus på våldtäktsoffret, och hur man utreder huruvida hon hade en för kort kjol, ochom hon hade svarta trosor på sig. I den här boken skriver hon om våldtäktsmannen och hur de inte ställs till svars för sina brott. Istället uppmanar vi kvinnor att inte gå ensamma på kvällarna. Att de flesta våldtäkter inte begås i mörka gränder och av okända män skrivs inte i media.


För någon månad sedan sträckläste jag hennes första skönlitterära bok, Smuts, så jag ser fram emot hennes nästa, Dödergök, som kommer ut någon gång i höst. Fan vad kul det är att läsa bra böcker!

Av Tant Alexandra - 9 augusti 2008 10:45

Det är OS och så är det. TV:n kommer nu att stå på hela helgen för att se de direktsända sändningarna, och hela kvällarna för att se sammanfattningarna. För det här är viktigt. OS är viktigt. Eftersom det är så viktigt måste man hänga med i allt. Därför kan man heller inte nöja sig med att titta på en sportsändning, utan man måste zappa mellan exempelvis boxningen och cyklingen. För det här är viktigt.


Jag går och läser en bok nu.

Av Tant Alexandra - 8 augusti 2008 19:53

...men eftersom jag hade i lök ville inte J ha. Köttfärsen hamnade i soporna. Det blev således inga hamburgare.

Av Tant Alexandra - 8 augusti 2008 13:51

Nu börjar OS-invigningssändningarna på SVT. Jag kunde inte bry mig mindre faktiskt. Det är bara en sak som får mig liiite engagerad och det är boxningen. Att den här idioten åker ut första vändan, det engagerar och intresserar även en likgiltig som mig.


Uppdatering: Killen åkte ut innan jag ens hann skriva inlägget. Rättvisa kallas det.

Av Tant Alexandra - 8 augusti 2008 13:41

Mina kokostopparJag har egentligen en regel att jag inte får baka gottgott i veckorna men här sitter jag nu, har planerat i två dagar, så jag tyckte att jag fick. Så det blev kokostoppar!! Jag köpte hem kokos just för det ändamålet för flera månader sedan. Nu har jag äntligen bakat dem. Plockade receptet från Leila fast jag bytte limeskal mot citron och jag struntade i amretton. Det blev alltså ett vanligt kokostoppsrecept från typ Sju små kakor. Måste bara vänta på att de kallnar så att jag kan ta en.

Av Tant Alexandra - 8 augusti 2008 09:12

Väcktes av att telefonen ringde. Det var en skola som ville ge mig jobb! Nej tack, sa jag eftersom jag redan har fått min drömtjänst. Men det är ändå bra för självförtroendet. Har fått tacka nej till två jobb den här sommaren. Det hade jag verkligen inte räknat med i våras då jag var en stor pessimist som på sin höjd skulle få ett halvtidsvikariat någonstans. Jag hade tack och lov fel! Fan vad skönt det kan vara att ha fel, även om det är väldigt sällan.

Av Tant Alexandra - 7 augusti 2008 21:17

Jag tackar de högre makterna att jag inte har nåt smör hemma. För om jag hade det hade jag bakat en kladdkaka på en gång! Jag har stått inför detta problem en gång tidigare och då testade jag med olja. Blev inte lika bra så det är ovärt. Tur för mig, behöver verkligen inte dem kalorierna en onsdagkväll.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards