Alla inlägg under augusti 2008

Av Tant Alexandra - 24 augusti 2008 11:48

Jag borde egentligen proppa mina helger fulla med aktiviteter. Annars ligger jag ju bara här i sängen och slötittar på TV3. TV3 är fantastiskt för såna som jag på söndagar. Lagomroliga komedier i timme efter timme passar mig utmärkt. Men jag borde ju göra nåt. Skulle ha traskat iväg och klippt mig idag men eftersom jag inte hade bokat tid så var det så lätt för mig att strunta i det. Jag har en träningsdate med Elin i eftermiddag och det är tur det, annars hade jag garanterat struntat i det. Hoppas jag hinner hem till Leila bara.

Av Tant Alexandra - 24 augusti 2008 09:43

har jag redan satt igång en tvättmaskin och varit ner en vända på Coop och handlat frukost. Märkte att de har samma klientel på morgonen som vi hade på mitt Coop back in the day. Även här stod fyllona och väntade på att butiken skulle öppna så att de kunde gå in och köpa morgonens första sexpack. Några hade redan fått tag i dagens ranson för de satt på parkbänkarna på torget och slurpade skum i solen. Det såg nästan mysigt ut.

Av Tant Alexandra - 23 augusti 2008 12:48

Jag har inte haft en klocka på mig på många många år. Inte sedan jag fick min första mobil. Men nu var det dags. Väggklockor är obefintliga på min arbetsplats och jag vill inte ha min mobil framme på lektionerna för att hålla koll på tiden, eftersom jag helst inte vill att eleverna ska ha mobilen framme. Så för att föregå med gott exempel (jo, jag är ett sådant) fick jag efter spinningen köpa en klocka.


Planen var att lägga så få kronor som möjligt på den då jag allra helst inte ens vill ha en. Gick in på Ur&Penn i Ringen eftersom jag där kunde lita på att jag skulle hitta en billig sketen klocka. Och jo, mycket riktigt, det gjorde jag. Det gick på tre minuter sen var jag klar. Så nu måste jag bara vänja mig vid att bära en klocka, sen kanske jag också ger mig in i snobberiet och faktiskt bryr mig om märke och sånt till nästa. Vem vet.

Av Tant Alexandra - 23 augusti 2008 08:50

Innebar att jag vaknade klockan halv sju på morgonen då min dygnsrytm nu är helt rubbad. In a good way. Jag somnar tio varje kväll och vaknar runt sex.


Friluftsdagen var precis så rolig som jag tyckte att de var när jag själv var elev. Så så var det med det. Men det var god grillkorv. Kvällen som följde bestod av biff, pommes och bea. Efterrätten blev en chipspåse och godis. Min favvoefterrätt.


Nu: äta frukost.

Sen: spinning. Just det Elin. Spinning.

Av Tant Alexandra - 22 augusti 2008 07:15

Njääe inte riktigt va. Och det är friluftsdag idag. Här kan vi snacka hårkrull!! När jag själv gick i skolan såg jag friluftsdagen per automatik som en ledig dag. Jag var ju inte med på sånt, fanns inte på kartan. Idag är jag lärare så jag måste följa med... Jaja, det bjuds på korv med bröd iaf. Sen konferens; sen helg!! Tjoho!! Kommer ta med en del jobb men jag behöver iaf inte gå upp kl 6 på morgonen. Oh yeah

Av Tant Alexandra - 21 augusti 2008 18:43

Jag är helt slut! De sista diagnoserna skrevs idag vilket innebar att jag fick sätta mig och rätta. Trååkigt. Idag fick jag träffa min mentorsklass också för allra första gången. De verkar komma riktigt bra överens och jag gillar dem redan!


Efter jobbet tog jag mig in till stan för att köpa ett par böcker vilka så klart var slut. Helt genomblöt av regnet sprang jag tillbaka till tunnelbanan där jag nästan sprang in i en kvinna som satt på huk och bajsade vid rulltrappan. Jag har bott i Stockholm i hela mitt liv men jag har faktiskt aldrig sett nåt sånt tidigare. Jag hade gärna sluppit det ett litet tag till.

Av Tant Alexandra - 20 augusti 2008 19:16

Skulle blivit en lasagne men ingen av oss orkade. Så det blev ett besök på Hammarby pizzeria. Men vi måste ändå göra lasagnen annars har vi ju ingen matlåda.


Katten Silje har för övrigt hittat på ett nytt bus. Kul att hon är kreativ men inte när hon är puckad. Idag upptäckte hon att det satt en katt i grannfönstret. Intelligent som hon är kom hon på att hon skulle komma närmare katten om hon hoppade från balkongräcket till fönsterblecket. Och där är det är för smalt för henne att vända sig om så hon kunde ju inte hoppa därifrån tillbaka. Jag fick således (i panik bör tilläggas) rycka in henne genom köksfönstret. Sen fick hon utegångsförbud. Sen gick vi igenom precis samma procedur igen för en stund sen. Jag blir nervös.

Av Tant Alexandra - 20 augusti 2008 15:08

Fick en länk av Elin till denna artikel som handlar om att man på myndigheten Forum för levande historia menar att "lärare är okunniga om Förintelsen". Min spontana tanke var: inte igen. Jag förstår inte den här inställningen som finns att lärare borde kunna allt. Lärarutbildningen består av tre terminer pedagogik och didaktik och sju terminer ämneskunskaper på universitetet. Det finns faktiskt inte en extra fempoängare i Förintelsekunskap. För det finns liksom inte utrymme för det. Lärarutbildningen kan ju bli hur lång som helst och någonstans måste man dra gränsen. Jag personligen tycker att fem år är rätt så tillräckligt.


Tittar man på de frågor som lärarna i undersökningen fick svara på så tycker ju inte jag att det är så konstigt att man inte kunna svara rätt. Sådana detaljfrågor är inte viktiga, utan vad som är viktigt är att informera unga människor vad som hände i det stora hela och att de också lär sig att reflektera och analysera kring det så att det aldrig kan hända igen. Jag är övertygad om att lärare i allmänhet kan det, trots att de inte vet att det var specifikt året 1938 som judar arresterades just pga sin etnicitet. Detaljfrågorna är ju helt absurda och är precis av den art som man för många många år sedan tog bort från läroplaner och kursplaner (1994) då fakta bara är en liten del av en djupare kunskap och förståelse av, ja allt.


Jag blir så störd! Och att sen Aftonbladet skriver artikeln på det här sättet får mig ju att bara bli matt. Journalister är okunniga om journalistik.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards