Alla inlägg under augusti 2008

Av Tant Alexandra - 28 augusti 2008 18:48

Det är helt okej enligt mig eftersom jag ät en burk tonfisk och en burk majs till lunch idag. Hade inte förberett matlåda så då fick jag plocka i mig den spännande måltiden. Och en gul paprika! Glöm inte paprikan. Ingen av oss har någon lust att laga mat så det blir en pizza till middag vilket innebär att jag hamnar i en ond cirkel då det inte blir några rester till matlåda imorgon. Och så fortsätter det så...


Förkylningen börjar ge sig lite vilket är fantastiskt skönt. Jag har gått och lagt mig runt nio hela veckan och verkligen däckat så fort jag nått sängen. En tråkig konsekvens av detta har dock varit att jag har missat en hel del TV och då tänker jag främst på finalen av Project Runway som sändes igår. Jag har visserligen hela tiden vetat vem som vann, men jag hade ju velat se det. Får vänta till reprisen i helgen.


I övrigt kan jag meddela att jag har världens bästa jobb, och det är ju tur eftersom jag har lagt fem år av mitt liv på utbildningen! Jag har aldrig varit så trött i mitt liv men det gör liksom ingenting. Då har man ett roligt jobb. Och det har jag, så det så.

Av Tant Alexandra - 27 augusti 2008 20:18

och i vanliga fall skulle jag ha stannat hemma. Men det här är inte i vanliga fall.


Fick för övrigt höra av biträdande rektorn att en elev hade gått in till henne och sagt att han ville byta till min svenskgrupp eftersom jag är en sån pingla. Tja, om det får eleverna att komma på lektionerna så fine.

Av Tant Alexandra - 26 augusti 2008 14:53

Förkylning har intagit min kropp och verkar inte ha några planer att lämna den. Näsan är täppt, huvudet tungt och kroppen seg. Lektionerna är tack och lov avklarade för idag men nu måste det planeras.


Roger: jag pratade om dig idag. Ville ge lite inspiration och jag tror att det var några som lyssnade. Faktiskt.

Av Tant Alexandra - 25 augusti 2008 20:53

Jag är sjuk. Men jag tror inte att det är halsfluss utan istället en gammal vanlig hederlig förkylning. För man är väl inte snuvig om man har halsfluss? Eller? I vilket fall så har det satt sig i huvudet så jag är riktigt mosig och hängig. Otroligt bad timing. Morgondagen kommer om möjligt bli ännu tyngre än idag, med lektioner, välbehövd planering och ett föräldramöte på kvällen. J vill dessutom att vi åker och storhandlar efteråt. Ipren kan bli min bästa vän!


Nu: Ikväll nöjer jag mig med bara ett avsnitt av Two and a Half Men.

Sen: Sova. Djupt.

Av Tant Alexandra - 25 augusti 2008 17:50

Jo jag tror tyvärr det. Kände redan igår att det började kännas i halsen och idag blev det bara värre. Sådär att det bara gör ondare och ondare. Och sjukdom finns det absolut inte tid till nu kan jag ju säga. Jag fick göra Mia besviken och banga på Core idag, och kommer förmodligen göra det samma med Elin inför morgondagens date.


Första undervisingsdagen idag, och det var tungt. Lektioner med tio minuters mellanrum mellan klockan 9 och 5 hela dagen förutom en femtio minuter lång lunchrast. Och så en konferens på det som började 07.45 Tur att det bara finns en måndag i veckan. Resten av veckan är lite luftigare så då hinner jag åtminstone planera lite lite lite. På det stora hela är jag rätt nöjd med min första riktiga dag, men jag har inte utfört några stordåd. Det får komma senare i terminen...

Av Tant Alexandra - 24 augusti 2008 20:24

Det måste ju finnas hundra andra rätter att tillaga med köttfärs. Ändå blir det alltid köttfärssås eftersom det är så enkelt. Och eftersom vi är så fantasilösa. Efter middagen blev det en fruktsallad med massor av vattenmelon. J gick efter mycket om och men med på att skära upp den på villkoret att jag skulle se Mumien 3. Så nu sitter vi här, med en varsin laptop i knät, och genomlider vad jag förmodar är en sjukt fånig film. Men Brendan Fraser var grym i George of the Jungle, det ska han ha cred för.

Av Tant Alexandra - 24 augusti 2008 19:44

Jag och Elin tog oss till gymet idag. Ingen av oss hade egentligen någon lust men vi gjorde det, och vi gjorde det bra! Jag är iaf relativt nöjd med min insats. När jag sen kom hem möttes jag av ett meddelande av Mia att det blir ett pass även imorgonkväll. Det här är bra. Riktigt bra. Har jag lovat att dyka upp så har jag ju lovat. Så det blir en del träning även den här veckan. Höstterminen börjar bra mina vänner, mycket bra!


Och Lina, vi ska ses. Soon my friend, soon. 

Av Tant Alexandra - 24 augusti 2008 13:31

Ville bara säga det. Vilket tjej!

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards